duminică, octombrie 21 www.impactinolt.ro

Fostul asociat al lui Marius Oprescu, trimis în judecată de procurorii DNA

Claudiu Postolache, cunoscut pe plan local prin prisma firmelor în care a fost asociat cu actualul președinte al CJ Olt  – Marius Oprescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Postolache este acuzat de infracțiuni de corupție săvârșite în calitate de administrator al SC Domeniul Saru SRL, din Piatra Olt. 

”La solicitarea  dvs. din data de 23 octombrie 2017, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Postolache Claudiu, în calitate de administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În cursul lunii noiembrie 2012, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (reconversia a 14,37 ha viţă de vie), inculpatul Postolache Claudiu a solicitat și obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 600.229,15 lei (echivalent a 131.054,4 euro).  Ulterior, din acești bani, inculpatul a schimbat fără respectarea dispozițiilor legale destinaţia sumei de 362.453,3264  lei (echivalent a 85.448 euro), pe care a utilizat-o pentru capitalizarea altor trei agenți economici controlaţi tot de el. Plantaţia de viță de vie nou înfiinţată a fost abandonată, un control al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia Generală Control Antifraudă şi Inspecţii, din anul 2014,  stabilind că aceasta este <<compromisă ireversibil>>”, se precizează în răspunsul DNA.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatului.Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă de procurorii DNA.În cadrul procesului penal, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 600.229,15 lei la care să se adauge accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.