joi, octombrie 22 www.impactinolt.ro

Pușcărie pe viață pentru asasinul tinerei din Scornicești

Condamnat inițial de Tribunalul Olt la 25 de ani de închisoare, Bogdan Ionuț Frâncu, asasinul tinerei Cristina Marin din Scornicești, își va petrece până la urmă tot restul vieții după gratii. Curtea de Apel Craiova a desființat azi sentința Tribunalului Olt și l-a condamnat pe acesta la pușcărie pe viață, hotărârea fiind definitivă.

”Admite apelul părţilor civile. Respinge apelul inculpatului ca nefondat. Desfiinţează sentinţa penală sub aspectul laturii penale şi sub aspectul laturii civile cu privire la cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Marin Adriana. (…) Condamnă pe inculpatul Frâncu Bogdan Ionuţ la pedeapsa detenţiunii pe viaţă. Obligă inculpatul către partea civilă Marin Adriana la plata sumei de 140.000 lei cu titlu de daune morale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei. (…) Definitivă”, se precizează în încheierea instanței.

Tânăra din Scornicești a fost ucisă de Bogdan Ionuț Frâncu, fostul său iubit, pe 11 decembrie 2016. Cu câteva săptămâni înainte fata pusese capăt relației, însă bărbatul continua să o caute și îi trimitea zeci de mesaje de amenințare. Potrivit anchetatorilor, crima a fost una premeditată.

„În fapt, s-a reţinut că în după amiaza zilei de 11 decembrie 2016, inculpatul, în timp ce se afla împreună cu victima în autoturismul proprietate personală care era staţionat pe raza oraşului Scorniceşti, sat Bălţaţi, judeţul Olt, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit în zona inimii, care au generat decesul. În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor calificat, agravanta fiind determinată de reţinerea faptei cu premeditare şi, respectiv prin cruzimi, raportat la folosirea unui cuţit, corp delict, precum şi la aplicarea, cu ferocitate, a unui număr mare de lovituri”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

După ce și-a ucis fosta iubită, bărbatul i-a abandonat trupul într-o pădure din Optași și a fugit, fiind prins de polițiști într-un hotel din Pitești.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.