joi, octombrie 22 www.impactinolt.ro

Sentință definitivă pentru fostul primar al Scorniceștiului

Constantin Nedelea, fost primar al orașului Scornicești, a fost condamnat definitiv în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și delapidare. Curtea de Apel Craiova a pronunțat ieri sentința definitivă, reducând la jumătate pedeapsa decisă în primă instanță.

”Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată cu privire la individualizarea pedepsei şi sub aspectul laturii civile. Reduce cuantumul pedepsei aplicate inculpatului de la 1 an închisoare la 6 luni închisoare. Reduce daunele materiale la care este obligat inculpatul către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Scorniceşti de la 171847 lei la 98.000 lei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se precizează în hotărârea Curții de Apel.

În primă instanță, fostul primar al orașului Scornicești fusese condamnat de Judecătoria Slatina la un an de închisoare cu suspendare și era obligat la plata sumei de 171.847 lei, reprezentând daune morale, către UAT Scornicești.

Constantin Nedelea a fost trimis în judecată în mai 2015. ”Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările şi au dispus la data de 08.05.2015 trimiterea în judecată a inculpatului Nedelea Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (238 de acte materiale) şi delapidare (5 acte materiale), solicitând Judecătoriei Slatina menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat şi menţinerea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Nedelea Constantin până la concurenţa valorii probabile a pagubei în sumă de 211.215,11 lei”, preciza un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

La ora actuală Constantin Nedelea este director al CAO Scornicești, funcție pe care va continua probabil să o ocupe în ciuda faptului că vinovăția i-a fost dovedită în instanță. Vorba ceea, n-ai dosare, n-ai valoare…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.