miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Condamnare definitivă – 6 ani de închisoare pentru preotul care a accidentat mortal un copil

Preotul din comuna Bîrza care, băut la volan, a accidentat mortal un băiat de 15 ani și apoi a încercat să modifice urmele accidentului, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat ieri hotărârea definitivă în dosarul în care Uțoiu Negrea Florian, preot în comuna Bîrza, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și modificarea sau ștergerea urmelor accidentului. Instanța a menținut pedeapsa decisă de Judecătoria Balș, care l-a condamnat pe inculpat la 6 ani de închisoare, și a decis majorarea cuantumului daunelor morale.
„Respinge apelurile formulate inculpatul Uţoiu Negrea Florian şi de partea responsabilă civilmente S.C. Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., ca nefondate. (…) obligă partea responsabilă civilmente S.C. Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. la plata sumei de 23.796 lei daune materiale, către părţile civile. Majorează cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile, astfel: – de la suma de 30.000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, acordată părţii civile N.A. prin reprezentanţi legali, la suma de 200.000 euro, care se va plăti prin echivalent in lei calculat la cursul BNR de la data plăţii efective; – de la suma de 40.000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, acordată fiecăreia dintre părţile civile N.V.M. și N.N., la suma de 200.000 euro, pentru fiecare dintre acestia, care se va plăti prin echivalent in lei calculat la cursul BNR de la data plăţii efective”, se arată în soluția pe scurt a instanței. Potrivit aceleași surse, inculpatului i-au fost interzise o serie de drepturi – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a alege şi cel de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei.

Accidentul pentru care preotul a fost condamnat s-a petrecut pe 2 ianuarie 2021, pe raza comunei Bobicești, băiatul de 15 ani care se deplasa împreună cu un prieten pe marginea drumului fiind izbit violent de mașina condusă de preot.
Potrivit anchetatorilor, inculpatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, și-a continuat deplasarea după impact aproximativ 30 de metri, după care a oprit autoturismul însă nu a verificat starea victimei, apoi a pornit din nou și a continuat să se deplaseze pe o distanță de aproximativ 50 de metri, a întors și a poziționat autoturismul în fața unui imobil.
”În continuare, inculpatul a ridicat de pe partea carosabilă oglinda retrovizoare dreapta, pe care a depozitat-o în interiorul autoturismului, apoi a împins cu piciorul încălțămintea victimei. Totodată, inculpatul le-a solicitat martorilor prezenți la fața locului să nu sune la ambulanță, întrucât victima nu are nimic, deși aceasta era căzută în șanț, fără a prezenta semne vitale”, se arată în actul de sesizare a instanței.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.