joi, martie 21 www.impactinolt.ro

VICEPRIMARUL COMUNEI DOBRUN, CONDAMNARE CADOU DE SĂRBĂTORI

Marian Dincă, viceprimarul comunei Dobrun, a fost condamnat de Judecătoria Caracal la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Sentinţa pentru viceprimarul comunei Dobrun a fost dată într-un dosar disjuns din cel în care Nicolae Amzu, fost primar al comunei Osica de Jos, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare.
Potrivit procurorilor, în februarie 2014 viceprimarul comunei Dobrun a întocmit în fals un proces verbal de recepţie care atesta un număr nereal de ore de lucru ce ar fi fost efectuate de utilajele de deszăpezire a uliţelor comunale, cauzând astfel un prejudiciu bugetului local al comunei în sumă de 11.390 lei.
La finalul anului trecut, Dincă a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani, instanţa obligându-l totodată să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile.
În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul vice al comunei Osica de Jos, Laurenţiu Marian Pavel, la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, sentinţele nefiind însă definitive.
Decizia instanţei a fost deja atacată la Curtea de Apel Craiova de fostul vice al comunei Dobrun, primul termen în dosar fiind pe 3 februarie.
În cazul în care instanţa va menţine sentinţa Judecătoriei, mandatul lui Marian Dincă va înceta. Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, mandatele aleşilor locali încetează de drept în cazul în care aceştia sunt condamnaţi definitiv la pedepse cu executare sau cu suspendare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.