luni, august 15 www.impactinolt.ro

Președintele Comisiei de etică și integritate a PSD Olt, un fost securist

Președinte al Comisiei de etică și integritate din PSD Olt, dar și al comisiei din cadrul CJ Olt ce are printre atribuții respectarea drepturilor omului, consilierul județean Nicolae Vitan a pierdut în primă instanță procesul cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Magistrații Curții de Apel București au constatat că acesta a fost lucrător al Securității și a desfășurat activități prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

Dosarul ce are ca obiect constatarea calității lui Nicolae Vitan de lucrător al Securității a fost înregistrat pe 21 martie 2019 la Curtea de Apel București, instanță care, pe 30 septembrie, a admis cererea CNSAS.
Solutia pe scurt: Admite cererea. Constată că pârâtul a fost lucrător al Securităţii în sensul art. 2 lit. a) din O.U.G. nr.24/2008. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare; recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit art 2 lit. a) din OUG nr.24/2008, lucrător al Securității este orice persoană care, având calitatea de ofițer sau de subofițer al Securității sau al Miliției cu atribuții pe linie de Securitate, inclusiv ofițer acoperit, în perioada 1945-1989, a desfășurat activități prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi și libertăți fundamentale ale omului.
Ca o ironie a sorții, Nicolae Vitan conduce în cadrul Consiliului Județean Olt exact comisia de specialitate printre ale cărei domenii de activitate se numără respectarea drepturilor omului. Un fel de lup paznic la oi…

În PSD Olt, partid pe ale cărui liste a fost ales consilier județean, Vitan îndeplinește funcția de președinte al Comisiei județene de etică și integritate – postură din care veghează la respectarea codului de etică al PSD în care se specifică, printre altele, că persoanele care au fost membri sau colaboratori ai fostei Securități ”nu vor beneficia de susținerea politică a PSD pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite”. Asta teoretic, că practic…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.