miercuri, aprilie 24 www.impactinolt.ro

CÂND PREFECTUL DĂ DIN GURĂ, PE PRIMARI ÎI DOARE-N…

 

Silviu Neacşu, prefect de Olt, adescoperit apa caldă – instalaţi comod în scaune pentru următorii patru ani, pe primari îi doare-n cot atât de obligaţiile pe care le au faţă de cei care i-au votat, cât şi de solicitările prefecturii. Şi cum primarii l-au dat pe „ignore”, prefectul face şi el ce poate – atenţionează şi reiterează; public, că-n particular a văzut că e degeaba.

“În urma avertizărilor/atenționărilor meteorologice din ultima perioadă s-a constatat faptul că o mare parte din autoritățile administrației publice locale nu a instituit, la solicitarea prefectului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, serviciul de permanență la sediul primăriei, astfel cum prevede art.1 din Ordinul MAI nr. 736 din 22 iulie 2005.
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 10.01.2017, în urma analizei situației privind neasigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor, efectuată în urma verificărilor telefonice de către dispeceratul ISU Olt, s-a hotărât, ca primă măsură, atenționarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență cu privire la respectarea acestei obligații legale.
În acest context, prefectul județului a atenționat comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la obligativitatea instituirii serviciului de permanență, neîndeplinirea acestei obligații atrăgând răspunderea contravențională. Prefectul județului a reiterat comitetelor locale pentru situații de urgență obligația protejării populației, a bunurilor materiale și a infrastructurii locale, care se realizează printr-un set important de măsuri (înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare, adăpostire, evacuare şi alte măsuri tehnice şi organizatorice specifice), orice disfuncționalitate a acestui mecanism putând avea consecințe dintre cele mai grave, inclusiv pierderi de vieți omenești”, precizează un comunicat al prefectului.

Trecem peste reiterări şi ne oprim la atenţionări – neinstituirea serviciului de permanenţă atrage răspunderea contravenţională. Să aibă oare apoliticul prefect pus de PSD curaj să-şi “ardă” colegii de partid? Sau o fi uitat că din 112 primării, 95 sunt de la PSD şi vreo 10 sunt la PNL doar în acte, că sufletu-i zburdalnic… Aşteptăm minunea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.