marți, septembrie 22 www.impactinolt.ro

ANI, constatări tardive – fostul primar al comunei Osica de Jos, în conflict de interese

Agentia Națională de Integritate (ANI), instituție cu reacție întârziată în multe cazuri, a anunțat azi depistarea unui nou lot de aleși locali cu probleme. Printre cei în cauză se află și Nicolae Amzu, fost primar al comunei Osica de Jos, acuzat de ANI de conflict de interese pentru că și-a angajat fiul în primărie. Constatarea inspectorilor de integritate este tardivă – Nicolae Amzu nu mai are demult calitatea de ales local, din cauza unei condamnări definitive.

”Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul lui Amzu Nicolae, fost primar și actual consilier local al comunei Osica de Jos, județul Olt, care a emis dispoziția prin care fiul acestuia a fost numit în funcția publică de consilier, grad debutant, în cadrul Compartimentului Relații cu Publicul, din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Osica de Jos. (…) Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizeză un comunicat al ANI.

În cazul fostului primar al comunei Osica de Jos, sancțiunile invocate de ANI au efectul unei frecții la un picior de lemn, pentru că Nicolae Amzu nu mai are de ceva timp calitatea de ales local. În vara lui 2016 a candidat sub sigla PSD pentru un nou mandat de primar, dar cum nu a obținut numărul necesar de voturi a fost nevoit să se mulțumească cu un mandat de consilier local. Din CL Osica de Jos nu a făcut însă parte decât câteva luni, fiind demis în decembrie 2016 pentru că avea o condamnare definitivă de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.