sâmbătă, iulie 4 www.impactinolt.ro

Cu cât îl plătea PSD-ul pe Darius Vâlcov, ”omul de rară valoare” al lui Dragnea

Lăudat public în repetate rânduri de președintele PSD Liviu Dragnea, care l-a catalogat drept ”un om de o rară valoare”, Darius Vâlcov pare să fie apreciat maxim de social democrați doar la nivel declarativ. Din postura de angajat al grupului parlamentar al PSD, ”rara valoare” a avut în ultimul an fiscal un venit oficial de doar 39.000 de lei.

”Creier” al programului cu care PSD a câștigat alegerile, evaluator de guverne, condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare într-un dosar de corupție și inculpat în alte două dosare, fostul primar al Slatinei și ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost numit pe 30 ianuarie consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului ministru.

Obligat de noua funcție să-și facă publică averea, Vâlcov se declară sărac lipit. Oficial nu are absolut nimic pe numele său, singura rubrică pe care a completat-o fiind cea a veniturilor realizate în ultimul an fiscal – 39.034 lei, încasați în calitate de angajat al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților.

Zgârciți rău social democrații cu valorile, să nu-i dea un salariu măcar apropiat de cel al unui parlamentar… Mai să-i plângi de milă dacă împarți venitul la lunile lucrate, din ce o fi plătit chirie, avocați și drumuri pe la instanțe sau la poliție să dea cu subsemnatul la controlul judiciar…

Aproape la fel de sărac se declara Darius Vâlcov și pe vremea când era primar al Slatinei sau ministru. Anul trecut, în fața instanței a afirmat că avea tablouri – nu câte spune DNA-ul ci doar vreo 70, că deţinea o parte din City Hotel şi îşi împrumutase prietenii să-şi facă firme, dar nu erau cu bani din șpăgi, cum zic procurorii DNA, ci din nunți, trei la număr. În declarațiile de avere nu-i trecuse, că ”legea nu impune obligaţia de a declara şi cash-ul”.

Strădaniile sale de a convinge completul de trei judecători al Curții Supreme că este nevinovat nu au avut succes. Mai darnici cu anii decât pesediștii cu banii, magistrații l-au condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare.

În unul din multele dosarele disjunse, procurorii verifică modul în care au fost achiziţionate mai multe imobile al căror proprietar ar fi de fapt Vâlcov.
„S-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un alt dosar, cu privire la infracţiunea de spălare de bani în legătură cu achiziţionarea următoarelor bunuri:
-un apartament pe societatea comercială SC Enero Prod SRL;
-2 terenuri, unul în suprafaţă de aproximativ 80 de hectare pe numele lui Şandru Tudor, cumnatul lui Vâlcov Darius Bogdan, şi unul în suprafaţă de 9 – 10 hectare pe numele lui Langa Bogdan, vărul primar al lui Vâlcov Darius Bogdan;
-un imobil construcţie situat pe strada Lipscani din Slatina, pe societatea SC Aceti SRL;
-un imobil construcţie învecinat cu imobilul mai sus menţionat de pe strada Lipscani, pe societatea SGV Development SRL, aparţinând lui Mocanu Marian Alexandru:
-2 blocuri în construcţie situate pe strada Strehareţi, pe societatea SC Aceti SRL;
-blocul V28 situat în centrul municipiului Slatina, pe societatea SC Aceti SRL;
-apartamentul nr. 4 din blocul V23, pe numele lui Ovidiu Logigan;
-apartamentul nr. 3 din blocul V23, pe societatea Enero Prod;
-un autoturism Audi A8 achiziţionat din Germania pe numele lui Langa Bogdan”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DNA.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.