joi, noiembrie 30 www.impactinolt.ro

O „palmă peste ceafă” pentru Oprescu de la Stănescu

La doar câteva zile distanță de la apariția pe un post local de televiziune în care afirma cu tărie că Oltul nu va trimite la București decât specialiști, Marius Oprescu, președintele din acte al PSD Olt, este pus în situația de a-și cam înghiți cuvintele. „Palma peste ceafă” îi vine de la Paul Stănescu (care demonstrează că tot el conduce de fapt PSD Olt), al cărui frate a fost numit în Comitetul de Reglementare al Agenției Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă, fost deputat și fost președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu a primit azi undă verde pentru numirea în Comitetul de Reglementare al ANRE.
„Domnul Stănescu Alexandru se numește, începând cu data de 21 decembrie 2021, în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al Agenției Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei, pe locul devenit vacant prin demisia domnului Neacșu Marian din această funcție, pe durata rămasă a mandatului început la data de 2 iulie 2020”, se precizează în hotărârea aprobată azi de comisiile reunite de industrii din Senat și Camera Deputaților.

Votul s-a dat în lipsa nominalizatului, care probabil nu a considerat necesar să se prezinte în fața comisiilor reunite pentru o simplă formalitate, absența acestuia fiind taxată de reprezentanții USR.
”Faceți o mare greșeală prin votarea lui Alexandru Stănescu la ANRE. Transformați ANRE într-o afacere familie! Alexandru Stănescu a terminat mecanica agricolă, asta nu-l califică pentru o funcție atât de importantă (…) Nici măcar nu l-am audiat astăzi, probabil de rușine, că s-ar face de râs, de aceea nu l-ați chemat în Parlament (…) Vom ataca la CCR această numire!”, a spus Cristina Prună, deputat USR.

Numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE pare o sfidare directă a președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, care în urmă cu doar câteva zile declara la un post local de televiziune că PSD Olt nu va trimite la București oameni care nu au pregătirea necesară domeniului în care vor activa.
„Eu cred că e bine să fie un echilibru, organizațiile puternice să fie reprezentate dacă au oameni să-i reprezinte și Oltul de fiecare dată a fost pregătit și noi nu ne-am ales oamenii așa la întâmplare, noi de fiecare dată ne-am dus în zone în care am avut oameni pregătiți. Și dacă trimitem la București și vom trimite în continuare niște oameni, o să ducem oameni care-s pregătiți pe zonele respective”, declara Oprescu.

Bun discurs, dar ce să vezi, nu prea are legătură teoria cu practica, mai ales când pare că puterea de decizie e în altă parte. N-ai cum, din postura de președinte al celei mai puternice organizații din țară, să ieși public și să afirmi cu tărie ceva și peste câteva zile să se întâmple exact pe dos, fără să lași impresia că ești de decor…
De dragul aparențelor, probabil că varianta oficială va fi pe tiparul obișnuit – că a existat consultare cu organizația, că „Oltul puternic”, că legătura de rudenie nu a contat și bla-bla-bla. Un pic mai greu ar fi probabil la partea de elogii la adresa noului membru de la ANRE, despre care acum doi ani se spunea într-o ședință a PSD Olt că e „lipsit de caracter și recunoștință”, dar poate s-or mai fi uitat și supărările…

Alexandru Stănescu a fost parlamentar de Olt timp de două mandate. La fel ca vulpea care când nu mai ajunge la struguri spune că sunt acri, după ce nu a mai prins loc pe lista candidaților, fostul deputat spunea că de fapt nu și-a mai dorit să candideze:
„Consider că sunt suficiente două mandate de parlamentar pentru a demonstra ce poți, pentru a pune la punct o legislație care, pe alocuri, nu este bună. (…) Pe viitor am atât de multe de făcut… Evident că voi continua să fac agricultură”.
Și evident că a făcut, până l-a „reprofilat” fratele spre noul job unde va avea un venit lunar de 45.000 lei.

#Oltul puternic, la muncă!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.