sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Descinderi DNA la Patrimoniu – s-au ridicat documente și calculatoare

Achizițiile efectuate de Primăria Slatina în timpul stării de urgență, aparent considerate legale de Curtea de Conturi, sunt verificate de DNA.

Mai mulți angajați ai Direcției Economice din cadrul Primăriei Slatina au fost chemați anul trecut pentru declarații la DNA București, surse din cadrul instituției afirmând că întrebările procurorilor au vizat distribuirea măștilor și mănușilor către populație. Deși se părea că verificările s-au finalizat, ieri dimineață au avut loc descinderi la Direcția de Administrare a Patrimoniului, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare și documente.

Direcția de Administrare a Patrimoniului a atribuit în data de 7 aprilie 2020 către firma Solutions Line SRL un contract de peste 9 milioane lei fără TVA pentru achiziția de măști, mănuși și dezinfectant.
”Contractul a fost semnat peste noapte, la o zi după adoptarea hotărârii acordării materialelor de protecţie în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi înainte de aprobarea consilierilor locali, cu o firmă al cărui acţionar este un partener al finului primarului într-o altă firmă. Răzvan Chiriţă, acţionar al Line Solutions, firma care a livrat măştile şi mănuşile, dar şi dezinfectantul pentru dispenserele cumpărate printr-un alt contract, este partener cu Dorel Cătălin Ilie, finul primarului Emil Moţ şi preşedintele Clubului Sportiv Municipal Slatina (aflat în subordinea Primăriei Slatina) în firma Pro Quality Event Org S.R.L”, preciza adevărul.ro.

În raportul pe tema gestionării resurselor publice în perioada stării de urgență, dat publicității în luna august a anului trecut, Curtea de Conturi nu menționează nereguli constatate la Primăria Slatina.
”La nivelul județului Olt, sumele angajate se datorează, în principal, achizițiilor de măști, mănuși, dezinfectant de mâini efectuate de Direcția de Administrare Patrimoniului Slatina pentru alimentarea dispozitivelor montate la intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale Municipiul Slatina, necesare pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-COV2 în rândul cetățenilor, care sunt în sumă de 10.754.000 lei, reprezentând 96% din totalul de 11.226.000 lei. Din achizițiile făcute, în perioada stării de urgență a fost consumată cantitatea de 16.837 litri dezinfectant, 624.000 bucăți măști de protecție și 624.000 perechi mănuși de unică folosință”, se precizează în raport.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.