luni, mai 16 www.impactinolt.ro

Un primar PSD și șeful ANIF Olt, trimiși în judecată

Primarul PSD al comunei Izvoarele, Constantin Florian, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, de această dată fiind acuzat de instigare la furt calificat în formă continuată și fals intelectual. Inculpat în același dosar care vizează furtul unor tuburi de azbociment de pe raza unei comune este și șeful filialei Olt a ANIF, Dan Cristian Vruse, acuzat de fals intelectual și uz de fals.

Primarul comunei Izvoarele, împreună cu șeful filialei Olt a ANIF și alte patru persoane – Văduva George Marius, Turiac Florea, Cioroianu Marian și Vișan Marian – au fost trimiși în judecată la finalul anului trecut de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Slatina. Potrivit anchetatorilor, primarul comunei Izvoarele i-a convins pe cei patru, care dețineau utilajele necesare, să fure 24 de tuburi ce se aflau pe raza unei alte comune, iar după ce furtul a fost descoperit și au început cercetările, Constantin Florian și șeful ANIF Olt au încheiat în fals un proces verbal, antedatat, potrivit căruia 15 tuburi care aparțineau conductei pentru irigații ar fi fost predate de ANIF Olt în custodia Primăriei Izvoarele.

”Urmare cererii dumneavoastră din data de 06.07.2020, vă transmitem, alăturat, situaţia de fapt reţinută prin rechizitoriul nr.298/P/2017, din data de 06.12.2019, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prin s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
În cursul lunii septembrie 2014, inculpatul C.F. (n.r. Constantin Florian), primarul comunei Izvoarele, i-a determinat pe inculpaţii V.G.M. (n.r.Văduva George Marius), asociatul unic şi administratorul S.C. U. S. şi T.S.R.L., care dispunea de utilaje necesare decopertării terenului în care se aflau tuburi „PREMO” din azbociment, T.F. (n.r.Turiac Florea), C.M. (n.r. Cioroianu Marian) şi V.M. (n. r. Vișan Marian), care dispuneau de tractoare şi remorci necesare pentru transportarea acestor tuburi, să sustragă, în perioada 27 -29.09.2014, în mod repetat, un nr. de 24 tuburi PREMO, ce erau amplasate în sol, pe raza comunei M., fiind integrate în reţeaua de conducte îngropate pentru irigaţii, aflată în administrarea A.N.I.F., ceea ce aceştia au şi făcut.

După începerea cercetărilor pentru infracţiunea de furt calificat, inculpatul C.F. (n.r. Constantin Florian) împreună cu inculpatul V.C.D (n.r. Vruse Cristian Dan), în scopul ascunderii infracţiunii de furt calificat, au încheiat, în fals, la data de 06.10.2014, procesul – verbal, care a fost antedatat 22.09.2014 şi înregistrat la A.N.I.F. – Filiala Judeţeană Olt sub nr. 2117/24.09.2014 şi la Primăria I. sub nr. 3989/24.09.2014, în cuprinsul căruia au atestat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că A.N.I.F. – Filiala Judeţeană Olt ar fi predat în custodie Primăriei I. un nr. de 15 tuburi „Premo”, care aparţineau reţelei de conducte îngropate pentru irigaţii, aflate în administrarea A.N.I.F. La data de 08.10.2014, inculpatul V.C.D. a transmis prin fax organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare procesul – verbal încheiat în fals”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Slatina, instanță care în luna martie a acestui an a respins ca neîntemeiate cererile și excepțiile invocate de inculpați, dispunând începerea judecății. Încheierea de cameră preliminară a fost contestată la Tribunalul Olt, unde următorul termen a fost stabilit pentru data de 20 iulie.

Primarul comunei Izvoarele se află la al doilea mandat și a ”colecționat” până acum patru dosare penale. În primele două, în care a fost acuzat de abuz în serviciu, a fost achitat definitiv. În al treilea dosar, în care a fost acuzat de șantaj, ultraj și purtare abuzivă după ce ar fi amenințat-o cu bătaia pe secretara primăriei și ar fi încercat să o determine să pună viza pe niște documente de plată ilegale, a fost achitat în primă instanță pentru primele două infracțiuni și condamnat la o pedeapsă de 3000 de lei amendă penală pentru cea de-a treia infracțiune. Hotărîrea din cel de-al treilea dosar nu este însă definitivă, aflându-se în prezent pe rolul Curții de Apel Craiova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.