luni, mai 16 www.impactinolt.ro

Condamnări în dosarul parcurilor din Cungrea

Judecătoria Slatina a pronunțat azi sentința în dosarul parcurilor din Cungrea. Atât Ion Murguleț și Dorel Alexe, foști primari ai localității, cât și Rita Geanina Bobicu, Constantin Cristian Tomescu și Dinu Marian, reprezentanții firmelor Rupiah, Cafmin și Sc Dinstar Construct SRL, au primit pedepse cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

”Condamna pe inculpatul Murguleţ Ion la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de coruptie (fapta comisa in legatura cu incheierea contractului de prestari servicii nr. 158/29.07.2009) (…) 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale (…) 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de coruptie (fapta comisa in legatura cu incheierea contractului nr. 3056/04.08.2011) Constata ca faptele deduse judecatii sunt concurente cu faptele pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului Murgulet Ion la pedeapsa rezultanta de 2 ani închisoare, aplicata prin Sentinta Penala nr. 228/14.04.2016 pronuntata de Judecatoria Slatina in dosarul nr. 9744/311/2015, definitiva prin Decizia Penala nr. 1932/2012.2016 a Curtii de Apel Craiova. (…) Contopeste pedepsele aplicate in prezenta cauza cu pedepsele rezultate in urma descontopirii pedepsei rezultante de 2 ani inchisoare aplicata prin Sentinta Penala nr. 228/14.04.2016 pronuntata de Judecatoria Slatina in dosarul nr. 9744/311/2015, definitiva prin Decizia Penala nr. 1932/2012.2016 a Curtii de Apel Craiova, urmand ca inculpatul Murgulet Ion sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 7 ani, ce constituie termenul de încercare pentru inculpat, stabilit in condiţiile art. 862 din Codul penal din 1969, termen care se va calcula de la data rămânerii definitive a hotararii prin care s-a dispus anterior suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, respectiv de la data de 20.12.2016.

Condamna pe inculpatul Alexe Dorel la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de coruptie (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, ce constituie termenul de încercare pentru inculpat, stabilit in condiţiile art. 862 din Codul penal din 1969, termen care se va calcula de la data rămânerii definitive a hotararii.

Dispune achitarea inculpatului Dinu Marian pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie (…) Dispune condamnarea inculpatului Dinu Marian la pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale. (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului Dinu Marian pe o durată de 2 ani si 6 luni reprezentând termen de încercare potrivit art. 82 Cod penal.

Dispune incetarea procesului penal fata de inculpatul Olanescu Minodor, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie prev. de art. 26 rap. la art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 248 C.pen din 1969 cu aplicarea art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii decesului inculpatului.

Condamna pe inculpatul Meleru Sever Florian la pedeapsa de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, ce constituie termenul de încercare pentru inculpat.

Condamna pe inculpata Bobicu Rita Gianina la pedeapsa de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, ce constituie termenul de încercare pentru inculpată.

Condamna pe inculpatul Tomescu Constantin Cristian, la pedeapsa de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, ce constituie termenul de încercare pentru inculpat.

Cei în cauză au fost trimiși în judecată în iulie 2016. Potrivit procurorilor, Ion Murguleț, în calitate de primar al comunei Cungrea la vremea respectivă, a încheiat în septembrie 2009 în mod abuziv şi fără respectarea dispoziţiilor legale contractul de prestări servicii (proiectare) nr. 158/20.07.2009 cu SC Dinstar Construct SRL, reprezentată de Marian Dinu. Contractul a avut o valoare disproporţionată faţă de costul real al serviciilor, prejudiciul creat bugetului local şi implicit folosul nejustificat pentru SC Dinstar fiind de 244 milioane lei vechi, fără TVA. În octombrie 2011, susţin procurorii, înainte de emiterea facturii, împreună cu Marian Dinu, fostul edil a întocmit un alt contract fals de prestări servicii proiectare, cu acelaşi număr 158, antedatat cu 29.07.2009.
De asemenea, în mod abuziv, în octombrie şi noiembrie 2011 Murguleţ a semnat şi acceptat la plată lucrări care nu erau executate în contractul nr. 3056/04.08.2011 încheiat cu grupul asociat de societăţi SC Rupiah SA şi SC Cafmin SRL, având ca obiect ”înfiinţare parc comunal în comuna Cungrea”, dispunând ulterior şi plata unor sume aferente acestor lucrări, prejudiciul creat bugetului local fiind de aproape un miliard lei vechi. La crearea pagubei în bugetul comunei a contribuit și Dorel Alexe, succesorul lui Murguleț în funcția de primar al comunei Cungrea, care a dispus plata unor lucrări neexecutate aferente contractului încheiat cu Rupiah şi Cafmin.
”Bobicu Rita Geanina, în calitate de reprezentant al SC Rupiah, parte a grupului de asociere ce a executat lucrările aferente contractului având ca obiect înfiinţare parc comunal în comuna Cungrea, a semnat situaţiile de plată, confirmând astfel executarea unor lucrări care în realitate nu erau efectuate, contribuind la comiterea faptelor de către inculpaţii Murguleţ Ion şi Alexe Dorel şi în consecinţă producând un prejudiciu bugetului local al UATC Cungrea şi implicit un folos nejustificat pentru SC Rupiah şi SC Cafmin, în sumă totală de 94.495”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Tomescu, reprezentantul SC Cafmin SRL, este acuzat că a semnat procesul verbal de recepţie parţială pentru luna octombrie 2011 şi a întocmit şi semnat situaţia de plată pentru reţeaua de apă şi irigaţii, confirmând şi el executarea unor lucrări ce în realitate nu erau efectuate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.