vineri, februarie 23 www.impactinolt.ro

Intermediarul şpăgii pentru Vâlcov, demis din Ministerul Dezvoltării

„Oltul puternic” continuă să rămână fără reprezentanţi în funcţii importante la nivel central. După ce a pierdut ambele posturi de ministru, PSD Olt rămâne şi fără secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Cătălin Rotea, recent audiat la Tribunalul Olt în dosarul lui Darius Vâlcov, unde a dat detalii despre „talentul” cu care intermedia şpaga, a fost demis. Decizia primului ministru privind eliberarea lui Rotea din funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Voce şi talent: „În august 2014 am discutat cu Vâlcov Darius în Slatina, în zona restaurantului Dolce Vita, despre faptul că trebuie să iau legătura cu Păduraru Sorin şi să-i transmit acestuia că pentru o bună derulare a contractului cu Compania de Apă Olt ar fi bine ca acesta să accepte să-i dea inculpatului un comision de 10% din valoarea contractului încheiat cu CAO pentru lucrări de canalizare. Ulterior am vorbit cu Păduraru, cu care aveam o relaţie de prietenie, ne cunoşteam de mici, nu-mi mai amintesc exact unde am avut discuţia, şi i-am transmis ceea ce m-a rugat Darius. Mi-a confirmat că pot să-i transmit lui Darius că a acceptat. La ceva timp, câteva zile, m-am întâlnit cu Darius Vâlcov şi i-am spus că este de acord. Mi-a spus ca din acel moment să nu mai vorbim nimic despre această speţă şi să-l contactez pe Lucian Şuşală. La solicitarea lui Sorin Păduraru am luat legătura cu Lucian Şuşală, în septembrie 2014. I-am spus acestuia să vină cu maşina acasă la Sorin Păduraru. Eu eram cu maşina mea. Şuşală Lucian a intrat cu maşina în curte şi Sorin Păduraru i-a pus în portbagaj o geantă de culoare închisă. Din discuţiile ulterioare am înţeles că era vorba de sume de bani care reprezentau parte din comisionul promis. Nu mi-a precizat despre ce sume este vorba“, a povestit Rotea la Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.