duminică, ianuarie 24 www.impactinolt.ro

Gravida care și-a ucis concubinul, condamnată la 15 ani de închisoare

Tribunalul Olt a pronunțat azi sentința în dosarul crimei de la Vulpeni. Nicoleta Găsăluță, gravida care la începutul acestui an și-a ucis concubinul cu două lovituri de cuțit, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

”Condamnă pe inculpata Găsăluţă Nicoleta, în prezent aflată în detenţie provizorie în Penitenciarul de femei Târgşor, jud. Prahova, fără studii, fără ocupaţie, fără antecedente penale, la pedeapsa de 15 ani inchisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…) interzice inculpatei ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), d) Cod penal pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totala ori a restului de pedeapsa, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, ori după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate (…) menţine măsura arestării preventive dispusa fata de inculpata Găsăluţă Nicoleta prin încheierea nr. 3/08.01.2020 pronunţată de Tribunalul Olt, în dosarul nr.15/104/2020, mandat de arestare preventiva nr. 1/08.01.2020. In baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedura penala deduce din pedeapsa perioada reţinerii si arestării preventive de la 07.01.2020 – la zi. În baza art. 7 alin. 1 din legea 76/2008 privind Organizarea şi Funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare dispune prelevarea de probe biologice de la inculpată în vederea stabilirii profilului genetic, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 5 alin. 5 din Legea 76/2008 informează pe inculpată că aceste probe biologice vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.) a profilului său genetic. (…) admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Matei Lucreţia şi obligă pe inculpata Găsăluţă Nicoleta la plata sumei de 4515 lei cu titlu de daune materiale şi la suma de 100.000 euro, cu titlu de daune morale” au decis magistrații Tribunalului Olt, hotărârea nefiind definitivă.

Crima de la Vulpeni s-a petrecut la începutul acestui an, pe 7 ianuarie. În urma unor discuții contradictorii cu concubinul său, femeia în vârstă de 29 de ani a luat un cuțit și l-a înjunghiat mortal pe cel de la care aștepta un copil.
”În fapt, s-a reţinut că inculpata G.N., în dimineaţa zilei de 07.01.2020, în jurul orelor 11:00 – 11:30, pe fondul unor discuţii contradictorii cu concubinul său C.C.E., în vârstă de 33 de ani, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un cuţit de bucătărie, lovituri în urma cărora victima a decedat. Din concluziile preliminare întocmite de către S.J.M.L Olt rezultă că victima a prezentat două leziuni traumatice, respectiv o plagă înjunghiată în regiunea supraclaviculară stângă şi o plagă înjunghiată în zona claviculară stângă, ce s-au putut produce la data de 07.01.2020 prin lovire cu un obiect tăietor – înţepător (posibil cuţit), în condiţiile unei heteroagresiuni”, preciza un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.