miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

”Mândri că suntem români”: Uelcăm tu primăria comunei

Tradiționalele mesaje de bun venit cu care primăriile își întâmpină în limba română vizitatorii paginilor de internet par să fie considerate demodate de unii aleși olteni. Trei primari PSD, partid care în campanii invoca insistent mândria de a fi român, au apelat la romgleză – în loc de ”Bine ați venit”, primăriile pe care aceștia le conduc își întâmpină acum vizitatorii cu ”uelcăm”.

Probabil din dorința de a părea mai ”ieuropeni” decât alții, sau poate pentru a le arăta localnicilor că la primărie se știu și cuvinte din limbi străine, primarii comunelor Teslui, Milcov și Izvoarele par să fi ajuns la concluzia că e nevoie de un pic de romgleză și în instituțiile publice. Cum de la idee până la realizare n-a fost nevoie decât de o investiție de câteva mii de lei, paginile de internet ale celor trei primării au mesaje ”moderne” de bun venit în format audio.

Indiferent ce rubrică ai vrea să accesezi, o voce feminină, aceeași la toate primăriile, îți spune ”uelcăm tu primăria comunei”. Păi nu știm noi engleză? Știm, cum să nu știm, da’ de ce să ne limităm la uelcăm?
De ce nu și o prezentare a primarului, gen ”Ai em X-ulică, ză primarul comunei”…

Vorba aia, un pic de ingliș, bro, să se vadă că avem valoare, ce naiba…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.