miercuri, august 4 www.impactinolt.ro

Pedepse cu suspendare pentru agresorii șefului AJOFM Olt. Cîtu și-a recuperat în instanță cheltuielile pentru refacerea danturii

Final de proces în dosarul în care Constantin Cîtu, șeful AJOFM Olt, a cerut daune morale și materiale de la doi bărbați care l-au agresat în urmă cu aproximativ trei ani. Agresorii au primit pedepse cu suspendare, iar unul dintre ei a fost obligat de instanță la plata a peste 26.000 de lei drept daune materiale, mare parte din sumă fiind pentru cheltuielile efectuate de șeful AJOFM Olt pentru refacerea danturii.

Conflictul în urma căruia șeful AJOFM Olt s-a ales cu dantura deteriorată și oglinda retrovizoare a mașinii distrusă a avut loc în urmă cu aproximativ trei ani și, potrivit unor surse, s-ar fi petrecut pe fondul unor tensiuni mai vechi. Cei doi agresori ai acestuia au fost trimiși în judecată pentru amenințare, lovire sau alte violențe și distrugere, iar la începutul lunii februarie Judecătoria Slatina a pronunțat sentința în dosar.
Unul dintre inculpați, Rădulescu Gheorghe Nicolae, a primit o pedeapsă de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de amenințare, aplicarea pedepsei fiind amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani, iar cel de-al doilea, Rădulescu Dumitru Demetrius, a fost condamnat la 1 an și 2 luni cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Instanța a admis în parte acțiunea civilă formulată de Constantin Cîtu și i-a obligat pe inculpați, în solidar, la plata sumei de 5.000 de lei reprezentând daune morale, iar unul dintre ei are de achitat și daune materiale.
”Obligă pe inculpatul Rădulescu Dumitru Demetrius la plata către partea civilă Cîtu Constantin a sumei de 26.025 lei reprezentand daune materiale, din care 23.925 lei reprezintă cheltuieli efectuate pentru refacerea danturii deteriorate iar 2.100 lei reprezintă contravaloarea oglinzii retrovizoare distruse. Obligă pe inculpatul Rădulescu Dumitru Demetrius la plata către partea civilă Cîtu Constantin a sumei de 699 lei reprezentand diferența dintre salariul net încasat pentru o lună fără concediu pentru incapacitate temporară de muncă și cel încasat pentru luna februarie 2017. Respinge capătul de cerere cu privire la daunele materiale reprezentand contravaloarea hainelor distruse, ca neîntemeiat. (…) Obligă pe inculpați, în solidar, la plata către persoana vătămată Cîtu Constantin a sumei de 2.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare, respectiv contravaloare onorariu avocat”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Slatina.
Hotărârea a fost atacată de șeful AJOFM Olt la Curtea de Apel Craiova, instanță care, la finalul lunii trecute, a respins apelul acestuia, ca nefondat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.