sâmbătă, august 8 www.impactinolt.ro

Marian Chitea, fost director Hidroserv Slatina, și Bercea Mondial, trimiși în judecată

Marian Chitea, fost director al Hidroserv Slatina, și recent eliberatul condiționat Sandu Anghel, mai cunoscut ca Bercea Mondial, au fost trimiși în judecată marți, într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

În același dosar, calitatea de inculpați o au și Anghel Fănica, Anghel Florin, Anghel Laurenţiu, Bocea Liliana Simona, Constantin (fostă Anghel) Izaura, Constantin Marius „zis Titi”, Curt Daniel, Dănişor George Sergiu, Hăloiu Alexandru, Ionescu Mirela, Istrate Florin, Manea George Cătălin, Radu Angelin, Radu Birea, Radu Gheorghe, Toader Nicolae și S.C. TOPCAD CONSTRUCT S.R.L.

La finalul lui 2014, Marian Chitea, Sandu Anghel și soția sa, Fănica Anghel, împreună cu George Dănișor Sergiu au fost reținuți de procurorii DIICOT și prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Măsura admisă de Tribunalul Dolj a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, instanță care a admis contestațiile inculpaților – Chitea și Sergiu au fost eliberați, Bercea și soția sa au rămas după gratii pentru că se aflau în executarea unor pedepse din alte dosare.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2007 – 2011 inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scop de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.
Aceştia, prin intermediul SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, administrată în toată această perioadă de către inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor Sergiu, au derulat mai multe tranzacţii comerciale cu autoturisme achiziţionate de la SC EURO TEHNO GRUP SRL Piteşti şi SC AUTEC AUTOTEHNIK SRL Piteşti.
Autoturismele au fost cumpărate în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, prin numiţii Anghel Sandu şi Anghel Florin, delegaţi, iar plata acestora s-a făcut atât prin depuneri în numerar în conturile celor două societăţi din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, cât şi prin plăţi făcute direct din conturile SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina.
Există suspiciuni că deşi autoturismele au fost înregistrate în contabilitatea SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina ca mijloace fixe, acestea prin intermediul inculpatului Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial” au fost înstrăinate către membrii familiei acestuia sau alte persoane găsite tot de către acesta, fără a mai fi achitate.
Prin manopere similare, inculpaţii Chitea Marian Dumitru şi Dănişor George Sergiu, în calitate de administratori şi în numele SC TOPCAD CONSTRUCT SRL Slatina, au achiziţionat de la membrii familiei lui Anghel Sandu, zis „Bercea Mondial” bunuri mobile şi imobile la preţuri supraevaluate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 1 milion de euro”, preciza la vremea respectivă un comunicat al DIICOT.

Cu afaceri în domeniul proiectării, pe plan local Chitea a fost o perioadă unul dintre principalii abonați la contracte pe bani publici. Susținut de PDL-ul care era condus la Olt de Darius Vâlcov, în 2009 a fost numit director al Hidroserv Slatina. Doi ani mai târziu, după ce Bercea a fost arestat pentru tentativă de omor iar numele șefului Hidroserv Slatina a apărut în presa centrală pe lista nașilor deținători de funcții ai interlopului, Marian Chitea a demisionat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.