duminică, martie 7 www.impactinolt.ro

Primarul acuzat că a luat mită de peste 100 de ori, demis prin ordin de prefect

Lista primarilor din Olt ale căror mandate au încetat înainte de termen din cauza incompatibilității sau a problemelor de natură penală continuă să crească. Aflat sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția, primarul comunei Gostavățu a fost demis la începutul acestui an prin ordin de prefect.

Marius Ștefan Popescu, primar al comunei Gostavățu din 2004, este acuzat de luare de mită în formă continuată, în luna mai a anului trecut fiind pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu interdicția de a-și exercita funcția. Repetatele încercări ale acestuia de a scăpa de controlul judiciar au eșuat până acum în instanță, magistrații respingându-i de fiecare dată plângerea, ca nefondată.

Cum legea prevede că mandatul primarului încetează, de drept, în cazul imposibilității exercitării funcției ”din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfășurarea activității în bune condiții timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”, la începutul acestui an a fost emis ordinul de prefect privind încetarea mandatului primarului comunei Gostavățu.
Ordinul a fost contestat în instanță, procesul fiind suspendat din cauza stării de urgență.

Marius Ștefan Popescu este acuzat de procurori că, în calitate de primar al comunei Gostavățu, ar fi cerut sume cuprinse între 100 și 1000 de lei de la reprezentanții unor societăți comerciale din localitate.
”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii(procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale, emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) – 117 acte materiale”, preciza un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.