vineri, noiembrie 15 www.impactinolt.ro

Pușcărie pe viață pentru bărbatul care și-a ucis mama și a înjunghiat o vecină

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Brastavățu, care și-a măcelărit mama, apoi a dat foc casei și a înjunghiat o vecină, a fost condamnat în primă instanță la închisoare pe viață.

Florica Ionel a fost trimis în judecată după ce, în luna aprilie a acestui an, și-a ucis cu sălbăticie mama în vârstă de 72 de ani și a dat foc locuinței, apoi, înarmat cu două cuțite, a încercat să ucidă alte două femei. Pe una dintre ele a atacat-o pe stradă, dar a alunecat și femeia a reușit să se salveze. Cealaltă, o vecină în vârstă de 66 de ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce bărbatul i-a spart ușa locuinței și a înjunghiat-o în repetate rânduri. După comiterea faptelor, Florica Ionel a încercat să se sinucidă.
La începutul acestei săptămâni, Tribunalul Olt l-a condamnat la închisoare pe viață.

”În baza (…), cu aplicare art 199 alin. 1 Cod Penal in ceea ce o priveste pe victima Florica Oprica, mama inculpatului, condamnă pe inculpatul Florica Ionel, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa principală a detenţiunii pe viata pentru infracţiunea de omor calificat asupra a doua sau mai multor persoane. În baza art. 32 alin1 Cod penal, raportat la art. 188 alin.1 Cod penal (persoana vătămata Matei Elena) condamnă pe inculpatul Florica Ionel la pedeapsa principală de 6 ani închisoare pentru infracţiunea de tentativa de omor simplu (…) În baza art. 253 alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul Florica Ionel la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru infracţiunea de distrugere (persoana vătămata Saghin Mioara) (…) În baza art. 253 alin. 4 Cod penal condamnă pe inculpatul Florica Ionel la pedeapsa principală de 4 ani închisoare pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere (persoana vătămata Florica Oprica) În baza art. 224 alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul Florica Ionel la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu (persoana vătămata Saghin Mioara). Contopeşte pedepsele principale stabilite mai sus, în pedeapsa cea mai grea – detentiunea pe viata si aplică inculpatului pedeapsa rezultanta a detentiunii pe viată”, se precizează în hotărârea Tribunalului Olt, care nu este însă definitivă.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.