vineri, martie 29 www.impactinolt.ro

Președinta cooperativei Arta Meșteșugarilor din Slatina, 1 an și 4 luni cu suspendare

Președinta cooperativei Arta Meșteșugarilor din Slatina, Păuna Florina, trimisă în judecată anul trecut după ce a pretins bani de la angajați pentru a nu-i concedia. (AUDIO – cum se cerea șpaga aici ), a fost condamnată în primă instanță de Tribunalul Olt la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta pe o perioadă de 1 an și 4 luni.

”Condamnă pe inculpata Păuna Florina la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare și la pedeapsa complementară constând în interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică, ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 1 an şi 4 luni. (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Conform dispoziţiilor art. 93 alin. 1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de probaţiune Olt, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă; Conform dispoziţiilor art. 93 alin. 3 din Codul de procedură penală, pe durata termenului de supraveghere, inculpata Păuna Florina va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Consiliul local al mun. Slatina – Direcţia Administrare Patrimoniu sau la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina. Atrage atenţia inculpatei că în cazul în care încalcă cu rea-credinţă măsurile şi obligaţiile dispuse se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie, conform art. 96 Cod Penal. (…) obligă inculpata să plătească statului cheltuieli judiciare în cuantum total de 4000 lei, după cum urmează: 2000 lei din faza de urmărire penală, precum şi suma de 2000 lei aferentă fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în hotărârea pronunțată de Tribunalul Olt.

Păuna Florina a fost trimisă în judecată la începutul lui 2017, în urma unei anchete a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție.
”În cursul anului 2016, la D.G.A. – S.J.A. Olt a fost înregistrat denunţul unei persoane prin care se aducea la cunoştinţă faptul că P.F. a pretins suma de 4.400 euro de la mai mulţi angajaţi pentru a nu-i concedia. Lucrătorii de poliţie judiciară ai S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activităţi ce cercetare penală în urmă cărora s-a probat faptul că, în anul 2014, P.F. a avut divergenţe legate de bunul mers al activităţii unităţii cu o parte a angajaţilor, cărora le-a pretins suma de 4400 euro sub pretextul achitării „onorariului de succes” al unui avocat care a reprezentat-o pe aceasta în faţa instanţelor de judecată. Aceasta le-a spus că dacă plătesc suma respectivă, nu-i va concedia. Întrucât persoanele în cauză, angajate ale cooperativei meșteșugărești, nu i-au dat suma de bani pretinsă, în calitatea sa de administrator, inculpata le-a desfăcut contractele de muncă. În urma proceselor, Tribunalul Olt a dispus reintegrarea în muncă a celor concediaţi, dar după o lună de la data reangajării P.F. i-a concediat din nou, invocând diverse motive”, preciza comunicatul DGA.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.