joi, iunie 4 www.impactinolt.ro

Grefiera de la Balș, condamnată la închisoare cu executare

Grefiera de la Balș trimisă în judecată pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Craiova la 1 an și 4 luni de închisoare cu executare.

”(…) Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpata Buleandră Alis a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, ca urmare a împăcării părţilor. Condamnă pe inculpata Buleandră Alis la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri (…) la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale (…) la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals (…) la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Contopeşte pedepsele reţinute în sarcina inculpatei în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care adaugă sporul de 4 luni închisoare (reprezentând o treime din restul pedepselor aplicate) astfel că inculpata va executa pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă complementară pe o perioadă de 5 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a alege”, se precizează în hotărârea instanței.

Fosta angajată a Judecătoriei Balș a fost trimisă în judecată anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
”În fapt, în sarcina inculpatei Buleandră Alis s-a reținut că în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016, în calitate de grefier arhivar-registrator la Judecătoria Balș, a falsificat prin alterare certificatul de atestare fiscală nr. 3557 emis de Primăria com. Dobrețu la data de 24.11.2014, pe care l-a anexat la dosarul civil nr. 1906/184/2015 aflat pe rolul Judecătoriei Balș și a sustras din dosarul civil nr.1941/184/2015 înregistrat la Judecătoria Balș, chitanțele în original cu seriile POB 05101218457 și POB 10111220458 ce atestă plata taxei judiciare de timbru în valoare de 850 lei, respectiv 100 lei la Primăria orașului Balș, necesar a fi fost plătite pentru soluționarea acelei cauze având ca obiect partaj judiciar, documente pe care le-a decupat, în sensul ca a înlăturat jumătatea inferioară, deoarece conțineau cifrele (filele) 19 și 43, pe această ultimă filă fiind consemnat și (Ceocea Păun D:1941/184/2015) și le-a depus la Judecătoria Balș în dosarul civil nr. 1906/184/2015, printr-o cerere semnată în numele reclamantului din acel dosar, care au condus la soluționarea respectivului dosar având ca obiect acțiune în constatarea dreptului de proprietate, în caz contrar, cererea de chemare în judecată ar fi fost anulată ca netimbrată, în temeiul art. 200 alin.3 C.pr.civ., după regularizarea acesteia, iar în dosarul civil nr. 1941/184/2015, a anexat copii de pe cele două taxe judiciare de timbru sustrase”, precizau reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.