joi, iunie 4 www.impactinolt.ro

Darius Vâlcov, obligat la plata a 20.000 lei daune morale către FDRG

Judecătoria Slatina a pronunțat azi hotărârea în dosarul în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDRG) îi cere daune morale lui Darius Vâlcov pentru postarea de pe facebook în care acesta asocia însemnele FDRG cu cele naziste. Instanța a decis obligarea fostului consilier de stat la plata a 20.000 de lei către FDRG, hotărârea nefiind însă definitivă.

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul „Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien”, urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată solicitarea de a obliga pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale şi prejudiciatoare. Ia act că părţile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunţată azi, 20.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Vâlcov a fost acționat în instanță de Forumul Democrat al Germanilor din România după ce, în toamna anului trecut, a publicat pe pagina sa de socializare un clip video în care FDGR era prezentat drept o organizaţie nazistă, iar preşedintele Klaus Iohannis era asemănat cu Adolf Hitler. Pentru postarea respectivă, Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste. Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei”, preciza CNCD.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.