sâmbătă, august 8 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Perieți, condamnat definitiv pentru delapidare

Costin Robert Vâlceleanu, primarul PSD al comunei Perieți, a fost condamnat definitiv pentru delapidare în formă continuată. Curtea de Apel Craiova a respins azi apelul inculpatului, menținând hotărârea Judecătoriei Slatina prin care Vâlceleanu a fost condamnat la 2 ani și 10 luni cu suspendare. Cum și aleșii locali condamnați la pedepse cu suspendare își pierd mandatele, în perioada următoare comuna Perieți va rămâne fără primar.

Primarul comunei Perieți a fost trimis în judecată în decembrie 2017, fiind acuzat că, împreună cu alți doi inculpați, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. ”Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

În decembrie 2018, Judecătoria Slatina l-a condamnat pe Vâlceleanu la 2 ani și 8 luni pentru delapidare în formă continuată și a contopit pedeapsa cu cea din dosarul în care acesta primise 8 luni cu amânare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pedeapsa rezultantă a fost de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, executarea fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani.

”(…) impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei com. Bălteni, jud. Olt sau în cadrul Primăriei com. Schitu, jud. Olt pe o perioadă de 90 de zile. (…) Dispune confiscarea de la inculpatul Vâlceleanu Costin Robert a sumei de 41.846 lei”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Slatina.

Ca pedeapsă complementară, instanța i-a interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Hotărârea Judecătoriei Slatina a fost atacată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care azi i-a respins apelul, ca nefondat.

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Vâlceleanu Costin Robert împotriva sentinţei penale nr. 879/13.12.2018 pronunţată de Judecătoria Slatina. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p. cheltuielile în cuantum de 500 lei, reprezentând onorariu av. oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.06.2019. 

În perioada următoare, mandatul acestuia de primar al comunei Perieți va înceta prin ordin de prefect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.