luni, februarie 17 www.impactinolt.ro

Vâlcov, amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Darius Vâlcov, ”eminența cenușie” a PSD intrată într-un con de umbră după tâmpeniile postate pe facebook, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 2.000 de lei. Tot pentru discriminare, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a fost sancționat de CNCD cu avertisment contravențional.

”Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor, în data de 03.10.2018, a adoptat următoarele hotărâri:
1. Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.
Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei.
-hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

2.Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.
Fapta se sancționează cu avertisment contravențional.
hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)”, precizează un comunicat de presă al CNCD.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.