luni, iunie 1 www.impactinolt.ro

Procesul lui Vâlcov cu FDGR, declinat la Judecătoria Slatina

Procesul în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) îi cere daune morale lui Darius Vâlcov se va judeca la Slatina. Judecătoria sectorului 1, instanță la care a fost înregistrat inițial dosarul, a declinat competența de soluționare a cauzei.

Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei teritoriale, invocată de pârât. Declină competentenţa de soluţionarea a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 1665/2019 22.03.2019

Vâlcov a fost acționat în instanță de Forumul Democrat al Germanilor din România după ce, în toamna anului trecut, a publicat pe pagina sa de socializare un clip video în care FDGR era prezentat drept o organizaţie nazistă, iar preşedintele Klaus Iohannis era asemănat cu Adolf Hitler. Pentru postarea respectivă, Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
”Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste. Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei”, preciza CNCD.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.