marți, septembrie 17 www.impactinolt.ro

Peste 200 de deținuți din Olt, eliberați în baza recursului compensatoriu

Legea recursului compensatoriu, intrată în vigoare în 2017, a scos până acum din pușcării peste 1.000 de deținuți din cele cinci județe ale Olteniei, se arată într-un răspuns al Ministerului Justiției la interpelarea deputatului Gigel Știrbu. Din cei peste 1.000 de deținuți eliberați, 235 sunt din județul Olt.

”Din informațiile transmise de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), vă putem comunica numărul persoanelor private de libertate liberate în baza Legii 169/2017, având domiciliile în județele Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, astfel:
Olt – 235 persoane private de libertate
Gorj – 163 persoane private de libertate
Dolj – 340 persoane private de libertate
Mehedinți – 179 persoane private de libertate
Vâlcea – 134 persoane private de libertate”, se precizează în răspunsul ministerului.

Potrivit Legii 169/2017, de care beneficiază și deținuții care au comis crime sau violuri, pentru fiecare 30 de zile de pedeapsă executate în condiții necorespunzătoare se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată. Printre condițiile necorespunzătoare prevăzute în lege se numără cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4 mp/deținut, lipsa temperaturii adecvate a camerei, existența infiltrațiilor, igrasiei și mucegaiului în pereții camerelor de detenție.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.