luni, martie 30 www.impactinolt.ro

Tel Drum a încasat ilegal peste 300.000 lei de la Primăria Movileni

”Generoși” cu banii publici, zeci de primari din Olt au plătit în 2017 pentru lucrări neefectuate, datele reieșind din raportul Curții de Conturi. Cel mai mare prejudiciu la nivel de județ a fost constatat de auditori la Primăria Movileni.

Potrivit raportului Curții de Conturi, la Movileni s-au efectuat plăți în valoare de 344.000 lei pentru lucrări neexecutate în cantitățile înscrise în situațiile de plată întocmite de constructor și decontate de beneficiar, la obiectivul de investiții: ,,Sistem de canalizare și tratare a apelor uzate în comuna Movileni, sat Movileni, jud. Olt”.

Lucrarea a fost executată de Tel Drum, care a dat deja banii înapoi, susține primarul comunei Movileni, social democratul Ion Sorin Toma.
”E vorba de contractul cu Tel Drum, dar s-a rezolvat, au făcut factură d-aia și au dat banii înapoi. Trebuiau să sape manual și ei au săpat cu excavatorul, asta a fost tot”, a afirmat primarul, care susține că nu avea cum să își dea seama că s-a procedat incorect: ”Eu sunt cioban, nu mă pricep la așa ceva, de unde să știu eu?”

Plăți efectuate pentru lucrări neexecutate, sau executate în cantități mai mici decât cele înscrise în situațiile de plată decontate, au fost descoperite de Curtea de Conturi și la primăriile Slatina – 28.000 lei, Balș – 11.000 lei, Corabia – 107.000 lei, Brebeni – 57.000 lei, Coteana – 118.000 lei, Dăneasa – 90.000 lei, Grădinari – 85.000 lei, Iancu Jianu – 19.000 lei, Oboga – 17.000 lei, Osica de Sus – 25.000 lei, Poboru – 22.000 lei, Radomirești – 269.000 lei, Stoicănești – 136.000 lei, Topana – 11.000 lei.

”Referitor la abaterile care au determinat producerea de prejudicii, s-a constatat: necunoașterea de către personalul de specialitate al unităților administrativ – teritoriale a prevederilor legale privind angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor; organizarea defectuoasă a controlului intern, a controlului financiar preventiv propriu şi auditului public intern; exercitarea unei activități necorespunzătoare de către managementul entităților, în sensul neimplicării sistematice în detectarea și identificarea la timp a neregulilor generatoare de prejudicii; urmărirea defectuoasă a derulării contractelor de achiziție publică, a comportamentului antreprenorilor din perspectiva respectării clauzelor contractuale, decontarea lucrărilor fără efectuarea verificărilor calitative și cantitative obligatorii”, se menționează în raportul Curții de Conturi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.