sâmbătă, iulie 4 www.impactinolt.ro

Otilia Chiriță, o nouă încercare de transfer

După eșecuri pe bandă rulantă anul trecut, judecătoarea Otilia Chiriță încearcă din nou să obțină transferul de la Tribunalul Olt la o instanță din București.

Cererea magistratului oltean, care solicită transferul la Curtea de Apel București sau Tribunalul București, va fi discutată în ședința de marți, 6 martie, a secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Otilia Chiriță a încercat și în 2017, în repetate rânduri, să obțină transferul de la Olt la o instanță din capitală, invocând faptul că este nevoită să facă zilnic naveta între Slatina și Ilfov, unde s-a mutat.
Într-o contestație depusă după ce solicitarea de transfer la aceleași instanțe vizate acum i-a fost respinsă, Otilia Chiriță se considera umilită de CSM.
”Este umilitor să ții un judecător legat de o instanță inferioară gradului său profesional pe considerentul că a fost procuror, și să îl obligi să facă naveta 400 de kilometri pe zi cu consecința afectării stării de sănătate, a capacității de muncă și indirect a activității instanței, în condițiile în care statul ar putea folosi experiența sa de 21 de ani vechime efectivă în magistratură și întreaga sa capacitate de muncă într-o instanță cu un volum mai mare de activitate și cu multe locuri vacante așa cum sunt instanțele pentru care s-a solicitat transferul”, a scris magistratul. Atât contestația, cât și o altă cerere, depusă în septembrie 2017, au fost respinse de Consiliul Superior al Magistraturii.
”Faptul că doamna judecător are domiciliul în București și efectueaza zilnic naveta pe o distanță de circa 400 de kilometri dus-întors presupune alocarea unui interval de timp însemnat zilnic în acest scop, astfel că dorința sa de a-și desfășura activitatea la o instanță mai apropiată de domiciliu este firească, însă la acest moment acordarea transferului poate crea un dezechilibru între interesele generale și cele personale”, a motivat CSM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.