joi, august 6 www.impactinolt.ro

Condamnat în primă instanță pentru sporuri ilegale, fostul primar al comunei Deveselu va fi rejudecat

Condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Beciu, fostul primar al comunei Deveselu, va fi rejudecat. Prin decizia pronunțată marți, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința Judecătoriei Caracal.

Fostul primar al comunei Deveselu a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul localităţii cu peste 85.000 de lei prin acordarea de sporuri ilegale pentru sine şi pentru angajaţii primăriei.
„În fapt, s-a reţinut că inculpatul Beciu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Deveselu, judeţul Olt, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în perioada ianuarie 2008 – iunie 2012, în cursul a 36 de luni, a dispus în mod abuziv şi contrar dispoziţiilor legale, acordarea unor sporuri de dificultate (pentru 12 luni din cursul anului 2008), de dispozitiv (pentru 22 luni din perioada martie 2008 – decembrie 2009) şi sporuri pentru condiţii vătămătoare (pentru 32 luni din perioada august 2008- iunie 2012), cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu şi, totodată, obţinând un folos material necuvenit pentru sine şi pentru alţi angajaţi ai primăriei ce au primit sporuri ilegale, în sumă totală de 85.534 lei”, preciza un comunicat al Parchetului Olt. În același dosar a fost trimisă în judecată și Georgeta Florica Ignat, contabila de la acea vreme a instituției, acuzată că își plătea ratele proprii dar şi pe cele ale unei alte persoane direct din contul primăriei. „În perioada decembrie 2006 – mai 2012, în cursul a 56 luni consecutive, prin întocmirea şi înaintarea documentelor contabile (ordine de plată), a dispus în mod abuziv plata ratelor la două credite de nevoi personale pentru sine şi pentru martora Criveţ Rodica, direct din contul de trezorerie al UATC Deveselu şi fără a fi reţinute din salariile aferente, cauzând un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu în sumă totală de 45.720 lei”, se mai preciza în comunicat.

În iunie 2017, Judecătoria Caracal l-a condamnat pe Gheorghe Beciu la 3 ani de închisoare cu executare, iar Georgeta Florica Ignat a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare. Instanța a admis cererea părții civile UAT Deveselu și i-a obligat pe cei doi inculpați la plata prejudiciilor, menținând totodată sechestrul pus de procurori asupra mai multor bunuri proprietate a inculpaţilor şi membrilor familiilor acestora.

Decizia Judecătoriei Caracal a fost atacată cu apel atât de procurori cât și de cei doi inculpați. Marți, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința.
”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi inculpaţii Beciu Gheorghe şi Ignat Georgeta Florica. Desfiinţează s.p. nr. 129/07.06.2017 a Judecătoriei Caracal şi dispune rejudecarea cauzei de Judecătoria Caracal. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului, inclusiv onorariile avocaţilor din oficiu. Definitivă”, se precizează în încheierea instanței.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.