marți, mai 21 www.impactinolt.ro

Fosta judecătoare a lui Vâlcov a obținut transferul prin instanță

După repetate solicitări respinse pe bandă rulantă de Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Otilia Rădulescu (Otilia Chiriță înainte de divorț) a reușit să obțină transferul prin instanță. Începând cu data de 15 noiembrie, magistratul va pleca de la Tribunalul Olt la Tribunalul București.

Otilia Rădulescu a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție hotărârea din martie 2018 a secției de judecători a CSM, prin care îi era respinsă cererea de transfer la Curtea de Apel sau Tribunalul București, precum și hotărârea din aprilie a plenului CSM, prin care îi era respinsă contestația formulată împotriva deciziei secției de judecători. Hotărârea plenului CSM preciza că secția pentru judecători nu a negat dreptul contestatoarei de a funcționa la o instanță corespunzătoare gradului său profesional, ci cererea a fost respinsă în considerarea situației dificile a tribunalului de la care aceasta a solicitat transferul și a avizelor nefavorabile emise de instanțele la care s-a solicitat transferul.

Săptămâna trecută, Înalta Curte i-a dat câștig de cauză magistratului:
”Anulează Hotărârea nr. 398 din 19 aprilie 2018 pronunţată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi Hotărârea nr. 97 din 6 martie 2018 a Secţiei pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Obligă intimatul Consiliul Superior al Magistraturii să emită o nouă hotărâre prin care să dispună transferul contestatoarei Rădulescu Otilia la Tribunalul Bucureşti. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 noiembrie 2018”.

Ca urmare a deciziei ICCJ, în ședința de marți, 13 noiembrie, secția de judecători din cadrul CSM a hotărât ”punerea în executare a minutei (…), prin transferul la Tribunalul Bucureşti al doamnei Rădulescu Otilia, judecător la Tribunalul Olt, începând cu data de 15.11.2018”.

Otilia Rădulescu (fostă Chiriță) este magistratul care a judecat până la strămutare dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită.
În ultimii ani, aceasta a încercat în repetate rânduri să obțină transferul de la Olt la o altă instanță, unul dintre argumentele invocate fiind naveta zilnică între Slatina și Ilfov, unde și-a cumpărat o locuință. Într-o contestație depusă anul trecut la CSM, judecătoarea preciza că se considera umilită.
,,Este umilitor să ții un judecător legat de o instanță inferioară gradului său profesional pe considerentul că a fost procuror, și să îl obligi să facă naveta 400 de kilometri pe zi cu consecința afectării stării de sănătate, a capacității de muncă și indirect a activității instanței, în condițiile în care statul ar putea folosi experiența sa de 21 de ani vechime efectivă în magistratură și întreaga sa capacitate de muncă într-o instanță cu un volum mai mare de activitate și cu multe locuri vacante așa cum sunt instanțele pentru care s-a solicitat transferul”, afirma Otilia Rădulescu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.