marți, septembrie 17 www.impactinolt.ro

Al treilea dosar al lui Vâlcov, strămutat de la Olt la Gorj

Unul după altul, dosarele în care fostul ministru Darius Vâlcov are calitatea de inculpat sunt strămutate de la Tribunalul Olt la alte instanţe.

După strămutarea dosarului în care este judecat pentru luare de mită de la Olt la Dolj, Vâlcov a obţinut şi strămutarea celui în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită. Potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Craiova, dosarul mitei de la Millenium Topographica va fi judecat de magistraţii din Gorj.

“În baza art. 74 alin. 2 Cod de procedură penală, Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Ol, la Tribunal Gorj – Secţia penală. În baza art. 74 alin. 3 Cod de procedură penală, Menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017. Definitivă”, se precizează în încheierea instanţei.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.
„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, precizau procurorii.
Inculpaţi în acelaşi dosar sunt şi Elena Calotă, soţia şefului Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, fostul consilier local Mircea Dogaru, ambii pentru dare de mită în formă continuată, şi Eduard Cincu, consilier cadastru la OCPI Olt, pentru luare de mită în formă continuată.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.