joi, aprilie 25 www.impactinolt.ro

Fosta șefă a Tribunalului Olt rămâne după gratii. Instanța a respins liberarea condiționată

Condamnată definitiv în 2017 la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție, Carmen Eugenia Marinescu, fost președinte al Tribunalului Olt, rămâne deocamdată după gratii.

Prima propunere de liberare condiționată a acesteia a fost respinsă zilele trecute de Judecătoria Craiova, instanța stabilind totodată termenul la care poate fi făcută o nouă solicitare.
”(…) Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate pentru condamnata Marinescu Eugenia Carmen, deţinută în Penitenciarul Craiova, ca neîntemeiată. În baza art. 587 alin. 2 Cod procedură penală, fixează termen de reînnoire a propunerii după data de 23.08.2021”, au decis pe 23 februarie magistrații Judecătoriei Craiova. Hotărârea nu este definitivă, pe portal nefiind însă menționată până acum exercitarea căii de atac.

Fosta șefă a Tribunalului Olt a fost condamnată în iunie 2017 la 8 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzată că a primit mită pentru a-l elibera din arest pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Potrivit DNA, în perioada august – septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins şi a primit prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, de la o persoană denunţătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza.
În același dosar, Iuliu Severus Marinescu – soțul fostei șefe a Tribunalului Olt, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru la 3 ani și 6 luni de închisoare. Primul a fost liberat condiționat în 2018, iar cel de-al doilea, în 2019.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.