miercuri, decembrie 19 www.impactinolt.ro

Analiză SWOT: Vâlcov, autoevaluare

Fost primar al Slatinei, fost ministru de Finanţe, fost preşedinte al PDL Olt şi pentru o vreme – sau poate încă – lider din umbră al PSD Olt, om de bază al lui Liviu Dragnea la elaborarea mult-trâmbiţatului program de guvernare şi inculpat în trei dosare penale, Darius Vâlcov se remarcă în ultima perioadă ca evaluator al guvernelor PSD. Până acum are două evaluări la activ – pe prima a picat-o Grindeanu, pe a doua a trecut-o Tudose. O analiză SWOT, făcută probabil tot în minivacanţa de 1 mai 2011 de la Mamaia, când punea pe hârtie cu finii Bărbulescu şi cu soţii Şuşală „ce ştie să facă fiecare, ce poate şi ce vrea”, arată că Darius Vâlcov considera de mult că i se potriveşte postura de evaluator. Ce-i drept, probabil la vremea respectivă nu anticipa că va ajunge să evalueze guverne, poate mai degrabă se gândea la opere de artă…

Pe lângă analizele SWOT ale finilor şi apropiaţilor, în care a trecut planuri de afaceri, puncte tari şi puncte slabe ale fiecăruia, Vâlcov şi-a făcut şi o autoevaluare.
Pe hârtia care îi poartă semnătura, sunt opt poziţii care considera că i se potrivesc:

1. manager clinică
2. consultanţă financiară
3. IFN
4. firmă brokeraj
5. head hunting (n.r. head-huntingul constă în a convinge un manager, de obicei de la o companie concurentă, să-şi schimbe locul de muncă)
6. manager business
7. evaluator
8. organizare de evenimente

Punctele tari lipsesc din analiza SWOT, în schimb apar cele pe care le considera slăbiciuni:
-nu comunic
-nu laud
-nu ascult oamenii
-nu sunt punctual
-iertător când nu e cazul
-orgolios
-trufaş
-prea tolerant
-nu suport convenţiile sociale
-doar scopurile mari
-risc prea mult

Judecând după dosarele penale şi rechizitorii, de riscat pare într-adevăr că a riscat cam mult. Autoevaluarea se încheie cu un punct a cărui veridicitate au simtit-o pe propria piele probabil mulţi din anturajul său: Vâlcov scria negru pe alb că acordă credit doar celor de care se poate folosi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.