marți, martie 19 www.impactinolt.ro

Ghinion! Transferul solicitat de Otilia Chiriţă, respins din nou de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, pentru a treia oară, cererea de transfer depusă de judecătoarea Otilia Chiriţă de la Tribunalul Olt, magistrat care judecă dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită.

Otilia Chiriţă solicitase de această dată transferul la Tribunalul sau Curtea de Apel Bucureşti, cerere respinsă marţi de plenul CSM. Prima încercare eşuată de transfer a fost în luna martie a acestui an, când magistratul solicita, din motive de ordin profesional şi personal, mutarea la Curtea de Apel Bucureşti. O a doua solicitare, prin care Otilia Chiriţă cerea mutarea la Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti sau Curtea de Apel Piteşti, a fost respinsă în luna mai. Potrivit hotărârii postate pe site-ul CSM, magistratul s-a prezentat atunci la şedinţa secţiei pentru a-şi susţine cererea de transfer care avea la bază tot motive de ordin personal şi profesional, fiind invocate în esenţă, gradul de judecător de curte de apel şi faptul că doreşte să se stabilească în capitală. Argumentele nu au înduplecat plenul CSM, care a ţinut cont atât de punctele de vedere nefavorabile exprimate de Tribunalul Olt şi Curţile de Apel Bucureşti, Piteşti şi Craiova, cât şi de faptul că instanţa de la care se solicita transferul se confruntă cu un deficit mare de personal.

Ca urmare a noii respingeri a cererii de transfer, Otilia Chiriţă va rămâne să dea pronunţarea în dosarul lui Darius Vâlcov. De la începutul procesului şi până acum, la instanţă s-au înregistrat o cerere de abţinere, formulată de magistrat, şi două cereri de recuzare, toate trei respinse. Ultima cerere de recuzare a Otiliei Chiriţă a fost formulată de apărătorii lui Darius Vâlcov după ce fostul ministru de Finanţe a căpătat calitatea de inculpat într-un nou dosar penal, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită. Cel mai probabil, cererea de recuzare a avut la bază faptul că persoana mituită este un angajat al OCPI, instituţie condusă de soţul judecătoarei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.