duminică, iulie 5 www.impactinolt.ro

Bircea a câștigat definitiv procesul cu ANI

Cristian Bircea, fost viceprimar al Slatinei, în prezent consilier local, a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri recursul ANI.

Bircea a fost acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate vreme de câteva luni, în perioada 22 iunie 2012 – 07 martie 2013, pentru că a deținut simultan calitatea de consilier local și funcția de director la Compania de Apă Olt.
După apariția comunicatului ANI, Cristian Bircea declara că din punctul său de vedere este un abuz de interpretare a legii.
”Eu am trimis ANI un punct de vedere fundamentat, foarte clar, dar nu au ținut cont de argumentele mele, au considerat probabil că argumentele lor sunt… Din punctul meu de vedere, este un abuz de interpretare. În interesul Legii 31, Legea societăților comerciale, director e acea persoană care are mandat de la Consiliul de Administrație să angajeze societatea. Funcția mea era tehnică. Eu am avut contract de muncă, nu de mandat”, declara Bircea.

Acesta a cerut în instanță anularea raportului prin care era declarat incompatibil, Curtea de Apel Craiova dându-i câștig de cauză. ANI a făcut recurs, decizia definitivă în dosar fiind pronunțată săptămâna aceasta de Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).
”Respinge recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate Bucureşti împotriva Sentinţei nr. 105 din 07 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19 septembrie 2018”, se precizează pe portalul ICCJ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.