marți, septembrie 17 www.impactinolt.ro

Soţia şefului Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, trimisă în judecată

Numărul inculpaţilor din cel mai recent dosar al lui Darius Vâlcov, în care procurorii olteni au finalizat cercetările, a ajuns la patru. Pe lângă Darius Vâlcov, Mircea Dogaru şi Eduard Cincu, cei trei inculpaţi de care se ştia pâna acum, în judecată a fost trimisă şi Elena Calotă Sălcianu, soţia lui Alin Calotă -şeful Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Slatina.

Elena Calotă Sălcianu este acuzată de dare de mită în formă continuată.
„Fapta inculpatei Calotă-Sălcianu Elena-Marinela, administrator al SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, care în perioada mai 2012-martie 2015 a dat inculpatului Cincu Eduard, funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, suma de 1.000 lei, lunar, bani pe care inculpatul Cincu Eduard i-a primit în mod necuvenit, întrucât nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiilor sale de serviciu de la O.C.P.I. Olt aviza documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate care avea ca obiect activitatea de cadastru, în sensul în care era verificat tot conţinutul documentaţiei, astfel încât activitatea de dare şi respectiv primire a banilor s-a efectuat în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu ale inculpatului Cincu Eduard, respectiv verificarea documentaţiilor cadastrale întocmite de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, disimulându-se realitatea faptică printr-o prestaţie convenţională în favoarea societăţii-servicii de instruire profesională, care să creeze o aparenţă de legalitate a primirii banilor, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, prev. de art. 290 al.1 Noul Cod Penal, rap la art. 6 din Legea 78/2000 şi cu aplic. art. 35 alin.1 N.C.p.”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

 

În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată Darius Vâlcov, acuzat de instigare la dare şi luare de mită, Mircea Dogaru, fost consilier local, acuzat de dare de mită în formă continuată, şi Eduard Cincu, angajat al OCPI Olt, acuzat de luare de mită în formă continuată.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.