marți, mai 21 www.impactinolt.ro

Bomba din noul dosar al lui Vâlcov – Daniel Bărbulescu, cercetat de DNA Craiova

„Paznic” al seifului, martor şi denunţător până acum, Daniel Bărbulescu s-ar putea alege şi cu calitatea de inculpat.

Fostul deputat PSD Daniel Bărbulescu, în prezent director adjunct al regionalei AFIR Craiova, era cel care se ocupa în fapt de administrarea SC Millenium Topograpfica, societate de care se leagă cel mai recent dosar în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov. Precizarea aparţine procurorilor olteni, care în rechizitoriu menţionează şi faptul că fostul deputat era cel care transmitea altor doi inculpaţi  – Mircea Dogaru şi Elena Calotă – indicaţiile lui Vâlcov. Martor deocamdată în acest dosar, asupra lui Daniel Bărbulescu planează suspiciunea participării la săvârşirea unor fapte de corupţie, motiv pentru care procurorii olteni au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către DNA Craiova.

„Având în vedere că pe parcursul administrării probatoriului cauzei au fost relevate activităţi faptice de corupţie, existând suspiciunea că la săvârşirea acestora a participat  şi numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ, acesta având  şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Olt, se va dispune disjungerea cauzei şi declinarea materialului disjuns spre competenta soluţionare a cauzei, personală şi  materială, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul posibilei săvârşiri  de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită, prev.  de art. 25 din Cod penal din anul 1969, rap la  art. 255 al.1 din Cod penal din anul 1969,  cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p. şi de instigare la luare de mită, prev. de art. 47 N.C.p. rap la art. 289 alin.1 din N.C.p., cu aplic. art.  6 din Legea 78/2000 şi art. 5 alin.1 N.C.p., ambele infracţiuni cu aplic.art. 33 lit.a din Cod penal din anul 1969 şi art. 5 alin.1 N.C.p”, se precizează în rechizitoriul procurorilor olteni.

În acest dosar, „evaluatorul” Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită. Elena Calotă şi Mircea Dogaru ajung în boxa inculpaţilor pentru dare de mită în formă continuată, iar Eduard Cincu pentru luare de mită, tot în formă continuată.

Rechizitoriu: “Vâlcov Darius-Bogdan,  în  calitate de beneficiar direct al  rezultatului activităţii desfăşurate de către SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate înfiinţată de către inculpat, prin contribuţia financiară a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat  acţiuni de determinare mediată în cauză, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel Ionuţ, cel care se ocupa, în fapt, de administrarea respectivei societăţi,  în urma cărora acesta a comunicat indicaţiile primite inculpatului Dogaru Mircea, angajat  pe funcţia de consilier juridic în cadrul SC CONTIS COMPANY SRL, o altă societate controlată de către  inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan şi care avea sediul în acelaşi imobil de pe str. Lipscani, nr. 18 din mun. Slatina, ca şi SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, şi apoi administratorului acestei societăţi, inculpata Calotă-Sălcianu Elena- Marinela,  care au dat inculpatului Cincu Eduard,  funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, persoană cooptată tot la îndemnul inculpatului Vâlcov Darius-Bogdan, suma de 1.000 lei, lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, sumă al cărei cuantum a fost stabilit tot de către inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, bani necuveniţi,  care nu erau evidenţiaţi în actele contabile,  întrucât inculpatul Cincu Eduard nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiilor sale de serviciu de la O.C.P.I. Olt, aviza documentaţia întocmită de către angajaţii  SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate care avea ca obiect activitatea de cadastru, în sensul în care era verificat tot conţinutul documentaţiei,  astfel încât activitătile de instigare la dare de mită şi luare de mită s-au efectuat în legătură şi în scopul  îndeplinirii unui act ce intră în atribuţiile de serviciu ale  inculpatului Cincu Eduard, respectiv verificarea documentaţiilor cadastrale, întocmite de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, disimulându-se realitatea faptică printr-o prestaţie convenţională în favoarea societăţii-servicii de instruire profesională, care să creeze o aparenţă de legalitate a primirii banilor”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.