miercuri, aprilie 24 www.impactinolt.ro

Dosarul Vâlcov 3. Se cere strămutarea procesului de la Tribunalul Olt

Acuzat de instigare la dare şi luare de mită în cel de-al treilea dosar în care are calitatea de inculpat, fostul primar al Slatinei şi ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, va afla pe 9 octombrie dacă dosarul aflat pe rolul Tribunalului Olt va fi judecat aici sau se va admite strămutarea.

Tribunalul Olt a admis luni o cerere de amânare formulată de avocatul Lucia Furtună, care îl reprezintă pe Vâlcov în celelalte două dosare. Pentru soluţionarea cererii de strămutare depusă de aceasta, instanţa a acordat termen pe 9 octombrie.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, precizau procurorii.

Inculpaţi în acelaşi dosar sunt şi Elena Calotă, soţia şefului Direcţiei Economice a Primăriei Slatina, fostul consilier local Mircea Dogaru, ambii pentru dare de mită în formă continuată, şi Eduard Cincu, consilier cadastru la OCPI Olt, pentru luare de mită în formă continuată.

Nu ar fi primul proces al lui Vâlcov strămutat de la Olt. Cel în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă a fost strămutat de la Tribunalul Olt, unde se apropia de pronunţare, la Tribunalul Dolj, unde va fi reluat de la zero.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.