sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Bercea Mondial, eliberat condiționat

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, scapă de pușcărie. Sentința penală a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care respinsese în ianuarie eliberarea condiționată a acestuia, a fost desființată azi de Tribunalul Mehedinți. Instanța a dispus punerea în libertate a condamnatului, decizia fiind definitivă.

„Admite contestaţia formulată de condamnatul Anghel Sandu (…). Desfiinţează parţial sentinţa penală atacată în sensul că: Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Anghel Sandu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Anghel Sandu din executarea pedepsei de 13 ani şi 272 zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 130/2020, a Tribunalului Mehedinţi. Dispune punerea în libertate a condamnatului Anghel Sandu de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 198/2020, emis de Tribunalul Mehedinţi, dacă nu este arestat în altă cauză. Obligă condamnatul să: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului să urmeze un curs de calificare profesională. Impune condamnatului să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Măsurile de supraveghere şi obligaţia de a urma un curs de calificare profesională se vor executa de la data liberării, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere (…)Definitivă. ”, se arată în hotarârea Tribunalului Mehedinți.

Eliberat condiționat la începutul lui 2019, Bercea a fost reîncarcerat în octombrie 2020, fiind condamnat la 13 ani și 272 zile de închisoare pentru tentativa de omor comisă în 2009 asupra fostului viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.