sâmbătă, iunie 15 www.impactinolt.ro

Fost primar PSD, condamnat la închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de infracțiuni de corupție.

Sentința în dosarul în care fostul primar al comunei Drăghiceni este acuzat de abuz în serviciu în forma asimilată infracțiunilor de corupție a fost pronunțată de Judecătoria Caracal la finalul săptămânii trecute.

Instanța a reținut că „în drept, fapta inculpatului, care în calitate de primar al comunei Drăghiceni, a dispus în luna martie 2016 efectuarea de lucrări de investiții (modernizare) la holul și sala de festivități din incinta clădirii Căminului Cultural Drăghiceni, fără să existe aprobarea Consiliului Local Drăghiceni și fără să existe sursă de finanțare, iar apoi a dispus continuarea acestor lucrări și după data de 31.03.2016, dată la care Consiliul Local Drăghiceni a adoptat o hotărâre prin care a fost respins proiectul ce viza efectuarea lucrărilor de modernizare la obiectivul arătat mai sus, producându-se astfel un prejudiciu total UAT Drăghiceni în sumă de 84.683,38 lei (…)întrunește elementele constitutive ale infracțiunii continuate de abuz în serviciu în forma asimilată infracțiunilor de corupție (…) Fapta inculpatului, care în perioada 01.01-31.12.2015 a dispus decontarea cantității de 4798,51 litri motorină și 112,02 litri benzină în valoare totală de 26.905,24 lei, cu încălcarea dispozițiilor legale, respectiv fără ca documentul de plată să fie însoțit de documente justificative care să arate în mod cert consumul de carburant, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii continuate de abuz în serviciu”.

Fostul primar al comunei Drăghiceni a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în forma asimilată infracțiunilor de corupție și la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii continuate de abuz în serviciu.
„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 10 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv un spor de 8 luni (din pedeapsa de 2 ani), inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare. (…) Menține sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpatului până la concurența sumei de 125.820 lei. (…) Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă UAT Drăghiceni și va obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 111.588,24 lei”, au hotărât magistrații Judecătoriei Caracal.

Ștefan Viorel Șoancă a fost primar al comunei Drăghiceni din 2012 până la finalul lui 2017, când mandatul său a încetat prin ordin de prefect ca urmare a stării de incompatibilitate constată de Agenția Națională de Integritate și confirmată definitiv de instanțele de judecată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.