luni, mai 16 www.impactinolt.ro

Închisoare cu executare pentru Ion Murguleț, fostul primar al comunei Cungrea

Curtea de Apel Craiova a pronunțat azi sentința definitivă în dosarul parcurilor din comuna Cungrea. Ion Murguleț, fost primar al localității, care în primă instanță primise o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, a fost condamnat azi la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

”Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului Murguleţ Ion în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. (…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Murguleţ Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, fiind intervenită prescripţia răspunderii penale. (…) condamnă pe inculpatul Murguleţ Ion la pedeapsa principală de 3 ani închisoare – fapta comisă în legătură cu încheierea contractului de prestări servicii nr. 158/29.07.2009. (…) condamnă pe inculpatul Murguleţ Ion la pedeapsa principală de 4 ani închisoare – fapta comisă în legătură cu încheierea contractului de prestări servicii nr. 3056/04.08.2011. (…) Anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 228/14.04.2016 pronunţată de Judecătoria Slatina, definitivă prin d.p. nr. 1932/20.12.2016 a Curtii de Apel Craiova. (…) Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta cu pedepsele aplicate prin s.p. nr. 228/14.04.2016 pronunţată de Judecătoria Slatina, definitivă prin d.p. nr. 1932/20.12.2016 a Curtii de Apel Craiova, şi repuse în individualitatea lor, şi aplică inculpatului Murguleţ Ion pedeapsa principală cea mai grea de 4 ani închisoare, sporită cu 6 luni închisoare, urmând a executa în final pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Pentru restul inculpaților din dosar, pedepsele sunt cu suspendare: Dorel Alexe – 3 ani, Rita Gianina Bobicu – 3 ani, Tomescu Constantin Cristian – 3 ani; Dinu Marian, care primise inițial o pedeapsă de 6 luni cu suspendare, a fost condamnat tot la 3 ani cu suspendare, termenul de încercare fiind de 5 ani.

Cei în cauză au fost trimiși în judecată în iulie 2016. Potrivit procurorilor, Ion Murguleț, în calitate de primar al comunei Cungrea la vremea respectivă, a încheiat în septembrie 2009 în mod abuziv şi fără respectarea dispoziţiilor legale contractul de prestări servicii (proiectare) nr. 158/20.07.2009 cu SC Dinstar Construct SRL, reprezentată de Marian Dinu. Contractul a avut o valoare disproporţionată faţă de costul real al serviciilor, prejudiciul creat bugetului local şi implicit folosul nejustificat pentru SC Dinstar fiind de 244 milioane lei vechi, fără TVA. În octombrie 2011, susţin procurorii, înainte de emiterea facturii, împreună cu Marian Dinu, fostul edil a întocmit un alt contract fals de prestări servicii proiectare, cu acelaşi număr 158, antedatat cu 29.07.2009.
De asemenea, în mod abuziv, în octombrie şi noiembrie 2011 Murguleţ a semnat şi acceptat la plată lucrări care nu erau executate în contractul nr. 3056/04.08.2011 încheiat cu grupul asociat de societăţi SC Rupiah SA şi SC Cafmin SRL, având ca obiect ”înfiinţare parc comunal în comuna Cungrea”, dispunând ulterior şi plata unor sume aferente acestor lucrări, prejudiciul creat bugetului local fiind de aproape un miliard lei vechi. La crearea pagubei în bugetul comunei a contribuit și Dorel Alexe, succesorul lui Murguleț în funcția de primar al comunei Cungrea, care a dispus plata unor lucrări neexecutate aferente contractului încheiat cu Rupiah şi Cafmin.
”Bobicu Rita Geanina, în calitate de reprezentant al SC Rupiah, parte a grupului de asociere ce a executat lucrările aferente contractului având ca obiect înfiinţare parc comunal în comuna Cungrea, a semnat situaţiile de plată, confirmând astfel executarea unor lucrări care în realitate nu erau efectuate, contribuind la comiterea faptelor de către inculpaţii Murguleţ Ion şi Alexe Dorel şi în consecinţă producând un prejudiciu bugetului local al UATC Cungrea şi implicit un folos nejustificat pentru SC Rupiah şi SC Cafmin, în sumă totală de 94.495”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.
Tomescu, reprezentantul SC Cafmin SRL, este acuzat că a semnat procesul verbal de recepţie parţială pentru luna octombrie 2011 şi a întocmit şi semnat situaţia de plată pentru reţeaua de apă şi irigaţii, confirmând şi el executarea unor lucrări ce în realitate nu erau efectuate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.