vineri, martie 29 www.impactinolt.ro

Pedeapsă cu amânare pentru primarul comunei Bălteni, prins băut la volan

Judecătoria Slatina a pronunțat azi sentința în dosarul în care Tudor Marineață, primarul PSD al comunei Bălteni, este acuzat de conducere sub influența alcoolului.

Instanța i-a stabilit acestuia o pedeapsă de 1 an și 1 lună de închisoare cu amânare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe lângă măsurile specifice pe care trebuie să le respecte pe durata termenului de supraveghere, primarul comunei Bălteni trebuie să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității și să frecventeze un program de reintegrare socială.

„Stabileşte pentru inculpatul Marineaţă Tudor pedeapsa de 1 an și 1 lună închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. (…) dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an și 1 lună închisoare stabilite inculpatului Marineaţă Tudor pe un termen de supraveghere de 2 ani. (…) inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Olt la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (…) Impune inculpatului următoarele obligaţii: – să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 de zile la o instituţie la alegere dintre Şcoala Gimnazială „Ion I. Graure” Bălteni, județul Olt sau Primăria Perieți, județul Olt; – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”, se precizează în hotărârea ce poate fi atacată cu apel.

Primarul comunei Bălteni a ajuns în postura de inculpat după ce, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost prins băut la volan.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest si a rezultat o concentraţie de 0.49 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Totodată,  acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, precizau reprezentanții IPJ Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.