luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Poliţist condamnat la 1 an şi 10 luni cu suspendare

Cătălin Dumitru Năstase, un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Curtişoara, a fost condamnat în primă instanţă la 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, magistraţii luând totodată decizia de a-i interzice pentru o perioadă dreptul de a ocupa funcţia de poliţist.

Poliţistul a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în luna mai a acestui an, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

“În sarcina inculpatului s-a reţinut că a consemnat, în mod nereal, în cuprinsul unei declaraţii, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa, şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Luna trecută, Judecătoria Slatina a dat pronunţarea în dosar: 1 an şi 3 luni de închisoare pentru favorizarea infractorului, 1 an pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi 9 luni pentru uz de fals, pedepsele fiind contopite.

“ (…) Contopeşte aceste pedepse, urmând ca inculpatul Năstase Cătălin Dumitru să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 3 luni inchisoare, sporită cu 7 luni, in total 1 an şi 10 luni inchisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei inchisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în încheierea instanţei. În plus, acestuia i-au fost interzise o serie de drepturi, printre care şi cel de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. Printre obligaţiile impuse de instanţă inculpatului se numără frecventarea unui program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii comunitare, precum şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Slatina sau Şcolii Gimnaziale nr. 1 Slatina pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă, fiind deja contestată de inculpat.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.