joi, martie 28 www.impactinolt.ro

Sentință definitivă pentru primarul comunei Izvoarele

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, săptămâna trecută, sentința definitivă în dosarul în care Constantin Florian, primarul comunei Izvoarele, a fost trimis în judecată pentru șantaj, ultraj și purtare abuzivă. În locul amenzii penale decise în primă instanță, primarul comunei Izvoarele a primit un avertisment.

Constantin Florian a fost trimis în judecată în decembrie 2017, fiind acuzat că a ameninţat-o pe secretara primăriei şi a încercat să o determine să pună viza pe nişte documente de plată ilegale.
„Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o ameninţe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unităţii administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014. Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

În 2019, primarul comunei Izvoarele a fost achitat în primă instanță pentru șantaj și ultraj, fiind condamnat la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei pentru purtare abuzivă. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a admis apelul acestuia și a pronunțat hotărârea definitivă în dosar.
”Desfiinţează s.p.348/09.05.2019 a Judecătoriei Slatina şi, rejudecând: (…) renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul Constantin Florian pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prev. şi ped. de art.296 alin.1 din Codul penal. În baza art.81 C.pen. aplică inculpatului Constantin Florian un avertisment. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei decizii”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Primarul comunei Izvoarele a mai fost trimis în judecată în alte trei dosare. În două dintre acestea, în care era acuzat de abuz în serviciu, a fost achitat definitiv. În cel de-al treilea dosar, care vizează furtul unor tuburi de azbociment (https://impactinolt.ro/2020/07/08/un-primar-psd-si-seful-anif-olt-trimisi-in-judecata/), Constantin Florian este acuzat de instigare la furt calificat în formă continuată și fals intelectual. Dosarul, în care inculpat este și șeful ANIF Olt, se află pe rolul Judecătoriei Slatina.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.