joi, noiembrie 30 www.impactinolt.ro

Încă un primar PSD în boxa inculpatilor

Tudor Udrea, primar al comunei Obârșia și colaborator dovedit al Securității, a intrat de curând în ”galeria” aleșilor cu probleme penale. Tudor Udrea a fost trimis în judecată pentru neglijență în serviciu, inculpat în același dosar fiind și secretarul primăriei, Tiberiu Adrian Roman.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Corabia, instanță care în iunie a respins ca neîntemeiate cererile și excepțiile formulate de cei doi inculpați și a dispus începerea judecății.
”Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Udrea Tudor şi Roman Tiberiu Adrian. În baza art. 346 alin. 2 C.pr.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 144/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, privind pe: – inculpatul Udrea Tudor, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu faptă prev şi ped de art. 298 C.pen. – inculpatul Roman Tiberiu-Adrian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu faptă prev şi ped de art. 298 C.pen. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Udrea Tudor şi pe inculpatul Roman Tiberiu-Adrian”, se precizează în încheierea instanței, contestația celor doi inculpați fiind respinsă azi, ca neîntemeiată, de Tribunalul Olt.
Potrivit unor surse, dosarul vizează acordarea de ajutor social unei persoane care nu îndeplinea condițiile legale.

Primarul comunei Obârșia, unul dintre cei mai vechi edili din Olt, este și colaborator dovedit al fostei Securități.
Potrivit informațiilor postate pe site-ul CNSAS, Tudor Udrea a fost recrutat în 1984, sub numele conspirativ Lazăr Stere, pentru supravegherea informativă a persoanelor fără antecedente politice și penale din comuna Dorobanți, județul Tulcea, iar doi ani mai târziu s-a mutat în comuna Obârșia, unde a fost preluat în legătura Securității orașului Corabia, sub același nume conspirativ, pentru a fi folosit la supravegherea persoanelor încadrate la CAP Obârșia; a fost abandonat în 1989, deoarece s-a deconspirat.
Datele de pe site-ul instituției arată că printre cei turnați la Securitate de Tudor Udrea s-au aflat primarul de atunci al comunei Obârșia, despre care ”informa că nu se achită de sarcinile pe care le are ”în sensul că nu ține ședințele de partid la datele planificate, iar atunci când se țin nu respectă disciplina de partid”, președintele de C.A.P. dar și diverși localnici, notele informative consemnând nemulțumirile acestora referitoare la nivelul de trai sau măsurile luate în industrie și agricultură de conducerea de partid și de stat.
Potrivit CNSAS, hotărârea prin care primarului comunei Obârșia i-a fost constatată calitatea de colaborator al securității este definitivă și irevocabilă încă din 2012. Trecutul de ”turnător” nu pare să-i fi deranjat pe localnici, Tudor Udrea fiind reales de fiecare dată cu procente destul de mari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.