duminică, mai 5 www.impactinolt.ro

Medicul Mircea Tusciuc, eliberat condiționat

Medicul Mircea Tusciuc, condamnat anul trecut la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, a obținut o decizie de eliberare condiționată.
Judecătoria Târgu Jiu a admis ieri cererea formulată de Mircea Tusciuc și a dispus eliberarea acestuia, hotărârea nefiind însă definitivă.

Solutia pe scurt:Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Tusciuc Mircea, în prezent în Penitenciarul Tg-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Tusciuc Mircea, aflat în executarea mandatului nr.835/2018 emis de Judecătoria Slatina în baza sentinţei penale nr.681/2017. În temeiul art. 275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 14.05.2019.”

În aprilie 2018, medicii Paul Iancu și Mircea Tusciuc au fost condamnați definitiv la câte 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă după decesul unui copil în vârstă de 9 ani, din Șerbănești, care fusese internat pentru o fractură la mână.
”Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Iancu Paul în calitate de medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina la data de 23.05.2010, nu a examinat minorul G.C.M. în vărstă de 9 ani, ce se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa şi a stabilit cu uşurinţă diagnosticul de „fractură ambe oase antebraţ stâng” în loc de „fractură deschisă ambe oase antebraţ stâng cu deplasare”.
Inculpatul Tusciuc Mircea, medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, la aceeaşi unitate sanitară, nu a acordat îngrijirile medicale corespunzătoare minorului G.C.M. pe perioada internării şi a decis în mod inoportun externarea pacientului la 26.05.2010. Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară iar în dimineaţa următoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, însă datorită complicaţiilor intervenite acesta a decedat la 27.05.2010. Decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzător de stabilire a diagnosticului de către cei doi inculpaţi, acordarea unor îngrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea în timp util a complicaţiilor tanatogeneratoare, a lipsei de supraveghere atente şi corecte a bolnavului la internare şi pe perioada internării”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Paul Iancu a fost eliberat condiționat în luna martie a acestui an.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.