joi, august 6 www.impactinolt.ro

Leonid Moisiu, demis de la ANFP la propunerea lui Paul Stănescu

Fostul prefect de Olt Leonid Moisiu, numit în iulie 2017 președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), a fost eliberat din funcție. Decizia primului ministru, prin care ”Oltul puternic” pierde funcția de președinte al ANFP, a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 16 martie. ”Artizanul” mazilirii lui Moisiu este președintele PSD Olt, Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării.

”Având în vedere propunerea viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, formulată prin adresa înregistrată la cabinetul primului ministru cu nr. 5/1.502 din 13 martie 2018, (…) primul ministru emite prezenta decizie. Articol unic – La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Moisiu Leonid Augustin se eliberează din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”, se precizează în decizia publicată în Monitorul Oficial.


Tot azi, la propunerea aceluiași viceprim-ministru Paul Stănescu, a fost numit și succesorul lui Moisiu la ANFP. Noul președinte al Agenției nu e tot din ”Oltul puternic”, ci de la Oradea.
Monitorul Oficial nr. 0233: ”Având în vedere propunerea viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, formulată prin adresa înregistrată la cabinetul primului ministru cu nr. 5/1.502 din 13 martie 2018, (…) primul ministru emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Vasile Felix Cozma se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”.

Să fie oare probleme în ”paradis”, o plată de polițe între Vâlcov și Stănescu? Cam așa pare  – în martie 2017, la doar trei luni de la numire, Cătălin Rotea, susținut de Oltul puternic al lui Paul Stănescu, a fost demis din funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Deloc întâmplător, se spune, mazilirea a venit la foarte scurt timp după ce Rotea a dat detalii în fața instanței despre cum intermedia șpaga pentru Darius Vâlcov cel ajuns om de încredere al lui Liviu Dragnea…
”Sincer să fiu n-am fost consultat şi sigur că a fost o palmă nu numai pentru mine, ci pentru întreaga organizaţie de la Olt această demitere a lui Cătălin Rotea, şi-mi pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, declara Paul Stănescu într-o conferință de presă.
După pierderea funcției de secretar de stat în Ministerul dezvoltării, Oltul puternic – al lui Darius Vâlcov de această dată, îl impunea pe Leonid Moisiu președinte al ANFP, numirea fiind una surprinzătoare pentru mulți dintre pesediștii olteni. N-a fost să fie însă de durată ci doar pentru câteva luni,  iar scorul, dacă e o plată a polițelor,  e deocamdată 1 la 1…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.