sâmbătă, februarie 16 www.impactinolt.ro

Judecător din Olt, trimis la pensie de Înalta Curte

Un magistrat din Olt, pensionat în 2009, reîncadrat ulterior și menținut până anul acesta în funcție cu aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a fost trimis acasă prin decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ion Beșliu, judecător la Tribunalul Olt, va fi eliberat din funcție în perioada imediat următoare. Magistratul, care anul acesta a împlinit 69 de ani, solicitase CSM acordarea avizului anual de menținere în funcție, solicitare respinsă de plenul CSM prin hotărârea nr. 148 din 28 februarie. Ulterior, prin hotărârea nr. 260 din 21 martie, plenul CSM a dispus înaintarea către președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție a magistratului Ion Beșliu începând cu data împlinirii vârstei de 69 de ani, respectiv data de 8 mai 2017. Ambele hotărâri ale CSM au fost contestate de Ion Beșliu la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care s-a pronunțat la finalul lunii octombrie.

”Respinge contestaţiile formulate de contestatorul Beşliu Ion împotriva Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 148 din 28 februarie 2017 şi a Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 260 din 21 martie 2017, ca nefondate”, se precizează în hotărârea definitivă pronunţată de CSM pe 31 octombrie.

Suspendată până acum ca urmare a acțiunii în instanță, hotărârea privind eliberarea magistratului din funcție își va produce efectele în perioada imediat următoare.

Ion Beșliu are o vechime de peste 25 de ani în magistratură, din care 19 ani în funcția de judecător și 6 ani și 2 luni în funcția de jurisconsult. Acesta s-a pensionat în 2009, un an mai târziu fiind reîncadrat în funcția de judecător la Tribunalul Olt. Potrivit celei mai recente declarații de avere, Ion Beșliu a avut un venit anual de 137.000 lei, ca judecător, la care s-a adăugat pensia specială de magistrat – aproximativ 60.000 de lei încasați în ultimul an fiscal.
”Am poprire 1/3”, notează magistratul la rubrica venituri din pensii, iar la categoria datorii consemnează un debit de aproximativ 180.000 lei la Casa Județeană de Pensii Olt, ca urmare a cumulului pensie-salariu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.