joi, martie 21 www.impactinolt.ro

Polițist băgat în spital de un grup de scandalagii

Patru bărbați din comuna Spineni au fost arestați preventiv iar un minor a fost pus sub control judiciar după ce au agresat polițiștii chemați de un localnic să aplaneze scandalul provocat de cei în cauză. Potrivit unui comunicat al Parchetului Slatina, polițiștii au fost atacați cu pietre și amenințați cu moartea, iar unul dintre oamenii legii a ajuns la spital cu piciorul rupt.

”În data de 26.10.2017, numiții B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru, Ungureanu Doru Florinel, Enciu Nicolae Alexandru și Ungureanu Cosmin Ionuț, au aruncat cu pietre asupra casei vecinului lor, Moroșu Iulian, și au adresat injurii și amenințări, au distrus parțial gardul împrejmuitor al locuinței cu scopul de a pătrunde în locuința acestuia, aducând atingeri grave demnității persoanelor, motiv pentru care persoana vătămată a apelat SNUAU 112. Sosite la fața locului, organele de poliție, în timp ce discutau cu familia Moroșu, au constatat faptul că din curtea familiei Ungureanu sunt aruncate pietre, fiind avariată autospeciala acestora cu nr. de înregistrare MAI 29643. Constatând starea de necesitate constând în iminența pericolului de a fi vătămată integritatea corporală a soților Moroșu și a organelor de politie, precum și a bunurilor acestora, agenții de poliție s-au deplasat la locuința familiei Ungureanu, unde în interior au observat șapte persoane aflate sub influenta băuturilor alcoolice și care adresau amenințări cu moartea și injurii la adresa polițiștilor și a vecinilor, iar pentru înlăturarea pericolului, lucrătorii de poliție au pătruns în interiorul imobilului circa 10 -15 metri cu scopul de a împiedica agresorii să mai arunce cu pietre. In momentul în care ag. șef adj. Tudorică Dan și ag. șef adj. Bobaru Constantin ieșeau din curtea imobilului cu numitul Ungureanu Doru Florinel, acesta a devenit agresiv, opunându-se la încătușare și a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliție Bobaru Constantin, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul. După această lovitură, ceilalti doi agenți de politie au protejat polițistul rănit și aflat în imposibilitate de a se deplasa, pentru a nu fi lovit în continuare de cele șapte persoane aflate în curtea imobilului și care ieșiseră în fața locuinței, adresând în mod repetat injurii la adresa polițiștilor. Deși au constatat starea gravă a sănătății agentului de poliție Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numitii Ungureanu Cosmin Ionuț, B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru și Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia și nu au solicitat intervenția Serviciului de Ambulanță pentru acordarea îngrijirilor medicale, continuând adresarea de amenințări cu moartea la adresa polițiștilor până la sosirea echipajelor de intervenție rapidă din cadrul S.A.S Olt. Agentul de poliție Bobaru Constantin a fost transportat la Spitalul Județean Slatina unde a fost constatată o dublă fractură de gambă stângă tibie și peroneu, cu deplasarea ambelor oase; din concluziile preliminare stabilite de către medicul legist a rezultat faptul că numitul Bobaru Constantin prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 26.10.2017, prin lovire cu corp dur, necesitând pentru vindecare un nr. de 120 zile îngrijiri medicale”, precizează comunicatul Parchetului Slatina.

Ungureanu Doru Florinel, Ungureanu Cosmin Ionuț, Bituleanu Cosmin Alexandru și Enciu Nicolae Alexandru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar B.M. a fost pus sub control judiciar, fiind acuzați de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.